Losos s horčicou, so zázvorom a s kôprom

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 10. apríla 2021
Losos s horčicou, so zázvorom a s kôprom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie

Suroviny

1 fileta (asi 800 g)
 (škandinávska s kôprom)
1 PL
6 stoniek

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa osolíme, natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájaným zázvorom a kôprom a jemne pokvapkáme vodou.

  2. 2

    Položíme ho na plech s papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov asi na 12 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky filety. Po upečení lososa nakrájame na porcie.

  3. 3

    Podávame napríklad s uvarenými zemiakmi pokvapkanými maslom alebo kôprovým olejom.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu