Losos s horčicou, so zázvorom a s kôprom
Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 10. apríla 2021
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 10. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
porcie
Postup
-
1
Lososa osolíme, natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájaným zázvorom a kôprom a jemne pokvapkáme vodou.
- 2
Položíme ho na plech s papierom na pečenie a prikryjeme alobalom. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov asi na 12 minút. Dĺžka pečenia závisí od hrúbky filety. Po upečení lososa nakrájame na porcie.
- 3
Podávame napríklad s uvarenými zemiakmi pokvapkanými maslom alebo kôprovým olejom.
Tiež losos:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu