Pomaly pečený hovädzí krk v pivnej melase
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júna 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
Postup
-
1
Hovädzí krk umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky s veľkosťou 10 x 10 cm. Zmiešame sójovú omáčku, melasu, med, pretlačený cesnak, korenie, soľ a vodu. Dobre premiešame, zmiešame s mäsom a necháme marinovať 1 hodinu. Takto pripravené mäso zakryjeme a pečieme v rúre na 110 stupňoch zhruba 8 až 10 hodín domäkka (čas závisí od vyzretia mäsa).
- 2
Po upečení mäso vyberieme, šťavu varom zredukujeme na polovicu a rozmixujeme. Keď je pekne hustá, môžeme pridať oriešok masla na zjemnenie. Mäso na tanieri prelejeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibuľkou.
- 3
Karfiol: Hlávku karfiolu očistíme od listov a celú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme roztopeným maslom a osolíme a okoreníme. Karfiol pečieme v rúre zakrytý pri 165 stupňoch asi 50 minút. Upečený karfiol nakrájame na kúsky, ktoré opečieme na masle z každej strany asi 4 minúty. Potom ešte 10 minút dopekáme v rúre pri 180 stupňoch. Ozdobíme blanšírovaným karfiolom romanesco, ktorý sme krátko opiekli na masle.
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu