Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Pomaly pečený hovädzí krk v pivnej melase

Marek Bielčik
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 16. júna 2021
Pomaly pečený hovädzí krk v pivnej melase
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie

Suroviny

600 g
200 ml
100 ml
20 g
100 g
5 g
2 g
300 ml
10 g
Karfiol:
1 ks
100 g
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädzí krk umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky s veľkosťou 10 x 10 cm. Zmiešame sójovú omáčku, melasu, med, pretlačený cesnak, korenie, soľ a vodu. Dobre premiešame, zmiešame s mäsom a necháme marinovať 1 hodinu. Takto pripravené mäso zakryjeme a pečieme v rúre na 110 stupňoch zhruba 8 až 10 hodín domäkka (čas závisí od vyzretia mäsa).

  2. 2

    Po upečení mäso vyberieme, šťavu varom zredukujeme na polovicu a rozmixujeme. Keď je pekne hustá, môžeme pridať oriešok masla na zjemnenie. Mäso na tanieri prelejeme omáčkou a ozdobíme osmaženou cibuľkou.

  3. 3

    Karfiol: Hlávku karfiolu očistíme od listov a celú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme roztopeným maslom a osolíme a okoreníme. Karfiol pečieme v rúre zakrytý pri 165 stupňoch asi 50 minút. Upečený karfiol nakrájame na kúsky, ktoré opečieme na masle z každej strany asi 4 minúty. Potom ešte 10 minút dopekáme v rúre pri 180 stupňoch. Ozdobíme blanšírovaným karfiolom romanesco, ktorý sme krátko opiekli na masle.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu