Rolované morčacie mäso na cesnaku
Vegetariáni všetkých krajín, odvráťte zraky! Ide sa variť fajnové mäsko.
Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...
Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.
Bocianie krky
Vlastne je to perkelt z morčacích krkov. Dlhšia príprava, ale veľmi chutné mäsko.
Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...
Hlivový perkelt s mäsom
Hlivový perkelt mám veľmi rád, musel by som ho zjesť veľa, aby ma zasýtil...
Pečené kuracie stehná marinované - Печени Пилешки Бутчета
Kuracie stehná upečené do chrumkava, s prípravou však treba začať deň vopred. Na druhý deň...
Şiş kebab /Šiš kebab
Šiš kebab - čiže na paličky ponapichovaný kebab, pečený v rúre ;-) Jednoduché a výborné.
Dalmátske čufty prekladané zemiakmi, paprikou a slaninkou
Dnešný obed z jedného pekáča. Jedným slovom - SUPER !
Zapečené smotanové zemiaky s kuracím mäsom
Smotanové zemiaky pozná snáď každý. Väčšinou sa k nim pripravuje príloha zvlášť, ale v...
Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní
Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Hovädzie rebro v slivkovej omáčke
V širokom kastróle na rozpálenom oleji pražíme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Pečené Buffalo kuracie krídelká
Nedávno sme pripravili veganskú verziu kuracích krídeliek z Buffala. Tentokrát prichádzame so skutočnými populárnymi Buffalo kuracími...
Pomaly varený bravčový bok s paprikou
Bravčový bok si robievam dosť často, ale v pomalom hrnci som ho robil prvý krát...
Plnené kapustové listy
Jedlo, ktoré milujem. Jedla by som to hoc aj každý deň. Teraz som tvorila...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Kelové závitky s bravčovým mäsom
Spojenie zeleniny s bravčovým mäsom, ktoré má čo ponúknuť.
Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...
Pikantná kuracia polievka
1 PL sójovej omáčky a 1 ČL kukuričného škrobu zmiešame na marinádu. Kuracie prsia nakrájame na...
Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.
Pečené kuracie stehná so zeleninou
Pečené kuracie stehná - to je overená klasika. Čo tak podávať ich trochu iným spôsobom -...
Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Zo záhrady 2: Plnená cukina
Druhá invázia do záhrady ma presvedčila, že treba sortiment trochu oživiť. V obchode práve vykladali...
Japonské mäsové taštičky Gyoza
Gyoza taštičky okrem ramenu a sushi patria medzi u nás už známe a obľúbené japonské jedlá....