Údené koleno
Údené koleno

Údené bravčové koleno s kapustou fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 1. decembra 2017
Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)
Foto: pilcik

Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

10
porcií
20 minút
príprava
480 minút
na 160/95 °C

Suroviny

1300 g
810 g (s vínnym nálevom)
200 g
0,5 l
200 g
2 ks stredná
1 ks stredný
100 g
1 ks stredná
6 strúčikov
140 g
1 KL
15 ks
5 ks
0,5 KL
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapneme pomalý hrniec na 160 °C a dáme do neho pokrájanú cibuľu a slaninu na kocky. Necháme nech slanina pustí čo najviac masti. Potom pridáme cesnak posekaný na drobno a zeleninu krájanú tiež na drobno. Spolu to podusíme asi 10 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vínom a necháme rozvariť. Pridáme čierne korenie aj nové korenie.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz tam pridáme koleno, zavrieme pokrievkou a nastavíme hrniec na 95 °C. Necháme pomaly variť.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po šiestich hodinách je koleno tak mäkké až sa rozpadá. Ticho ho vyberieme a necháme trochu vychladnúť, aby sme ho mohli pokrájať a rozdrobiť na drobné kúsky.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrniec si znovu prepneme na 160 °C a pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak chvíľu pomiešame a vložíme do hrnca šampiňóny krájané na väčšie kusy.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povaríme chvíľu a pridáme kapustu, tú povaríme asi 20 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom do hrnca dáme rozdrobené mäso a povaríme spolu 5 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver vlejeme smotanu, s tou to povaríme 10 minút a jedlo máme hotové. Kto ma málo slané tak si ešte trochu dosolí.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zvolenú prílohu nechám na vás. U nás to beží v hlbokom tanieri s dobrým chlebom.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Pobavila som sa na tom,ze ...tichucko vyberiem koleno...aby si ho nezobudil:-))
Vyborny recept,@kimlo nemas pravdu,bude aj pre damicky:-), koleno je doma,zajtra,alebo mozna ho poslem na noc do pomaleho hrnca...chvalim recept autorovi.

Pridaj komentár k receptu: