Údené bravčové koleno s kapustou fotorecept
Foto: pilcik
Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.
porcií
príprava
na 160/95 °C
Suroviny
1300 g |
|
810 g (s vínnym nálevom) |
|
200 g |
|
0,5 l |
|
200 g |
|
2 ks stredná |
|
1 ks stredný |
|
100 g |
|
1 ks stredná |
|
6 strúčikov |
|
140 g |
|
1 KL |
|
15 ks |
|
5 ks |
|
0,5 KL |
|
0,5 l |
|
|
Postup
-
1
Zapneme pomalý hrniec na 160 °C a dáme do neho pokrájanú cibuľu a slaninu na kocky. Necháme nech slanina pustí čo najviac masti. Potom pridáme cesnak posekaný na drobno a zeleninu krájanú tiež na drobno. Spolu to podusíme asi 10 minút.
-
2
Zalejeme vínom a necháme rozvariť. Pridáme čierne korenie aj nové korenie.
-
3
Teraz tam pridáme koleno, zavrieme pokrievkou a nastavíme hrniec na 95 °C. Necháme pomaly variť.
-
4
Po šiestich hodinách je koleno tak mäkké až sa rozpadá. Ticho ho vyberieme a necháme trochu vychladnúť, aby sme ho mohli pokrájať a rozdrobiť na drobné kúsky.
-
5
Hrniec si znovu prepneme na 160 °C a pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak chvíľu pomiešame a vložíme do hrnca šampiňóny krájané na väčšie kusy.
-
6
Povaríme chvíľu a pridáme kapustu, tú povaríme asi 20 minút.
-
7
Potom do hrnca dáme rozdrobené mäso a povaríme spolu 5 minút.
-
8
Na záver vlejeme smotanu, s tou to povaríme 10 minút a jedlo máme hotové. Kto ma málo slané tak si ešte trochu dosolí.
-
9
Zvolenú prílohu nechám na vás. U nás to beží v hlbokom tanieri s dobrým chlebom.
Vyborny recept,@kimlo nemas pravdu,bude aj pre damicky:-), koleno je doma,zajtra,alebo mozna ho poslem na noc do pomaleho hrnca...chvalim recept autorovi.