Údené koleno
Údené koleno

Údené bravčové koleno s kapustou fotorecept

pilcik - fotkapilcik, 1. decembra 2017
Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept)
Foto: pilcik

Tento recept je z pomalého hrnca. Všetko je uvarené v ňom.

10
porcií
20 minút
príprava
480 minút
na 160/95 °C

Suroviny

1300 g
810 g (s vínnym nálevom)
200 g
0,5 l
200 g
2 ks stredná
1 ks stredný
100 g
1 ks stredná
6 strúčikov
140 g
1 KL
15 ks
5 ks
0,5 KL
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapneme pomalý hrniec na 160 °C a dáme do neho pokrájanú cibuľu a slaninu na kocky. Necháme nech slanina pustí čo najviac masti. Potom pridáme cesnak posekaný na drobno a zeleninu krájanú tiež na drobno. Spolu to podusíme asi 10 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zalejeme vínom a necháme rozvariť. Pridáme čierne korenie aj nové korenie.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz tam pridáme koleno, zavrieme pokrievkou a nastavíme hrniec na 95 °C. Necháme pomaly variť.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po šiestich hodinách je koleno tak mäkké až sa rozpadá. Ticho ho vyberieme a necháme trochu vychladnúť, aby sme ho mohli pokrájať a rozdrobiť na drobné kúsky.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hrniec si znovu prepneme na 160 °C a pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak chvíľu pomiešame a vložíme do hrnca šampiňóny krájané na väčšie kusy.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Povaríme chvíľu a pridáme kapustu, tú povaríme asi 20 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom do hrnca dáme rozdrobené mäso a povaríme spolu 5 minút.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na záver vlejeme smotanu, s tou to povaríme 10 minút a jedlo máme hotové. Kto ma málo slané tak si ešte trochu dosolí.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zvolenú prílohu nechám na vás. U nás to beží v hlbokom tanieri s dobrým chlebom.

    Údené bravčové koleno s kapustou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
No, to je slušný nářez - chlapské srdce se zatetelí a frčí pro "bagr". Silný recept se ti podařil!
mraveci
Ej bisťu bratu tak toto by som si teraz dal aj na raňajky. Na toto ochladenie ako vyšité.
afataga
Keby nebolo koleno udene, nasackujem sa ti na obed.
ubka
Pobavila som sa na tom,ze ...tichucko vyberiem koleno...aby si ho nezobudil:-))
Vyborny recept,@kimlo nemas pravdu,bude aj pre damicky:-), koleno je doma,zajtra,alebo mozna ho poslem na noc do pomaleho hrnca...chvalim recept autorovi.