Grilované morčacie prsia
Grilované morčacie prsia

Grilované morčacie prsia na hrášku

arnilka - bez fotkyarnilka, 8. novembra 2017
Grilované morčacie prsia na hrášku
Foto: arnilka

Príjemné ľahké jedlo z grilovaných morčacích pŕs na zelenom hrášku.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

600 g
1 KL
 podľa chuti
 podľa chuti
3 lyžice
600 g mrazený
2 PL
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z morčacích pŕs nakrájame asi 75 gramové rezne, ktoré umyjeme, osušíme a potrieme olejom zmiešaným s paprikou a čiernym korením, necháme chvíľu odpočívať pri izbovej teplote.

  2. 2

    Morčacie prsia sprudka grilujeme na grilovacej panvici asi 3 - 4 minúty, obrátime kliešťami a dokončíme grilovanie z druhej strany, vložíme do vyhriatej rúry a udržiavame teplé.

  3. 3

    Hrášok rozmrazíme v studenej vode, scedíme, vložíme do panvice s maslom a s malým prídavkom vody, panvicu prikryjeme pokrievkou dusíme do mäkka, osolíme a jemne okoreníme.

  4. 4

    Servírujeme horúce, podávame 2 kusy grilovaných morčacích pŕs, ktoré osolíme a obložíme s duseným hráškom.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Keď vidím niečo posypané hráškom, vždy ma napadne jedna veta z knihy Betty McDonaldovej Vajce a ja. Stará mama varila veľmi jednoducho a nebabrala sa s jedlom. Muži sú ako prasce, pojedia všetko, povedala stará mama. Hodila rezeň na kopu zemiakovej kaše a celé toto veľdielo posypala zeleným hráškom.

Pridaj komentár k receptu: