Pečené hovädzie mäso
Pečené hovädzie mäso

Zapekaný guláš

podravka - fotkapodravka, 3. decembra 2017. Komerčný recept.
Zapekaný guláš
Foto: podravka

Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús” – čiže pastierske mäso. Z mnohých variácií tohto polievkového Zobraziť celý popisČikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús” – čiže pastierske mäso. Z mnohých variácií tohto polievkového pokrmu je táto najneobyčajnejšia – guláš pripravený v rúre.

4
porcie
130 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g (mladé)
100 g
150 g
600 g
400 g čerstvá
100 ml
Marináda:
5 PL
1 KL
1 KL
2-3 ks
3 strúčiky
1 KL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu.

  2. 2

    Zmiešame olej, pretlačený cesnak, drvenú rascu, strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegety.

  3. 3

    Takto pripravenú marinádu premiešame s mäsom a necháme odstáť najmenej jednu hodinu, ale najlepšie cez noc.

  4. 4

    Medzičasom nakrájame cibuľu na tenšie kúsky, papriku na väčšie kusy a ošúpané zemiaky na plátky.

  5. 5

    Dno zapekacej nádoby, alebo plechu obložíme plátkami slaniny, na slaninu položíme časť zemiakov a papriky, trochu osolíme, vložíme vrstvu marinovaného mäsa a kúsky cibule. Toto opakujeme, dokým sa nám neminú ingrediencie.

  6. 6

    Vrch polejeme trochou oleja a nádobu pevne prikryjeme. Vložíme do rúry zohriatej na 180 °C a pečieme približne jeden a pol hodiny.

  7. 7

    Po hodine všetko zľahka premiešame, prelejeme vínom, pridáme trochu vody, znovu prikryjeme a pečieme ešte pol hodiny.

Diskusia k receptu

dindusa12
tak takyto gulas sme este neskusali. ze zapekany :) jedla som uz mnoho pokusov o nejaku tu inovaciu :) ale tento recept rozhodne vyskusam a podla mna by sa dal aj na grile spravit
sena
Nové, ale vyzerá skvelo a hlavne, čo sa mne asi najviac na tom recepte páči, že to je jednoducho a rýchlo. Všetko poukladať do pekáčika a potom už len čakať :) To sú najlepšie recepty. @Dindusa12 , no mal by sa dať aj tak spraviť, prečo nie? Chceš ešte teraz v zime vari vyskúšať?
ubka
Trubovy guláš robievame ,teda gulas v rure,(apostrof )tu neberie, je to podobný postup,iba u nás sa zalievaju všetky suroviny ochutené koreninami čiernym pivom a zakryté sa pomaly pečie v rúre.
Aj tento recept sa mi páči.
dindusa12
@Sena (6.12.2017 13:44)

ako sa tak pozeram von oknom, tak by sa to dnes aj dalo, len skoda, ze prideme domov az vecer. tak v bgr je radost varit hocikedy v roku. noo aj mne najviac vyhovuju taketo recepty, nie je s nimi tolko starosti a su rychlo hotove :) ale by sme si to varenie najradsej uplne zjednodusili, ze :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia