Jágerek zo srnca fotorecept
Foto: gordonko
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebné suroviny. Ľadvinky, srdce a pľúcka sa už varili.
-
2
Cibuľu nakrájame na kocky, očistenú pečeň, srdce, pľúca a ľadvinky na rezance.
-
3
Nasekanú cibuľlu osmahneme do sklovita, pridáme srdce, pľúcka, ľadvinky.
-
4
Okoreníme všetkým ( paprika sladká, pálivá, čierne korenie mleté, nové korenie mleté, drvená rasca ) okrem majoránky podľa chuti. Borievky som dal 3 ks a premiešame.
-
5
Podlejeme červeným vínom ( 2 dcl ) a necháme pod pokrievkou podusiť.
-
6
Po chvíľke pridáme pokrájanú srnčiu pečeň.
-
7
Zalejeme 2 dcl piva a ešte podusíme samozrejme pod pokrievkou.
-
8
Pred dokončením pridáme pomrvenú majoránku a osolíme... Vraj si má dosoliť každý sám až na tanieri, ale to je už na každom z vás.
-
9
DOBRÚ CHUŤ
Ale do Jäger Ragout sa nikdy nedavaju pluca. Ani cervena paprika a a ani pivo. Tvoj recept na Jagerek je taky zalesacky.