Kuracie prsičká v orechovom fáši
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mixéra vložíme 100 g kuracích pŕs, vajíčka, orechy a smotanu na šľahanie, osolíme a mierne okoreníme. Rozmixujeme najemno. Zvyšné nerozmixované kuracie prsia osolíme. Na potravinovú fóliu nanesieme rovnomernú vrstvu kuracieho fášu s orechmi, naň poukladáme celé kuracie prsia, zrolujeme a zatiahneme, aby sa dovnútra nedostala voda.
- 2
Pripravené mäso tepelne spracujeme nad parou asi 45 minút. Necháme vychladnúť. Kým pripravíme omáčku, necháme vo vlažnej vode napučať najemno nasekané sušené brusnice.
- 3
Do smotany na varenie pridáme syr s bielou plesňou a necháme rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Keď omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu, precedíme ju cez jemné sito. Potom pridáme napučané brusnice bez vody. Omáčku privedieme do varu a odstavíme. Podávame k pripravenému kuraciemu mäsu.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
B je správne. Prsičká.