Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsičká v orechovom fáši

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017
Kuracie prsičká v orechovom fáši
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
30 g
30 g
2 ks
100 ml
50 g
150 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Do mixéra vložíme 100 g kuracích pŕs, vajíčka, orechy a smotanu na šľahanie, osolíme a mierne okoreníme. Rozmixujeme najemno. Zvyšné nerozmixované kuracie prsia osolíme. Na potravinovú fóliu nanesieme rovnomernú vrstvu kuracieho fášu s orechmi, naň poukladáme celé kuracie prsia, zrolujeme a zatiahneme, aby sa dovnútra nedostala voda.

  2. 2

    Pripravené mäso tepelne spracujeme nad parou asi 45 minút. Necháme vychladnúť. Kým pripravíme omáčku, necháme vo vlažnej vode napučať najemno nasekané sušené brusnice.

  3. 3

    Do smotany na varenie pridáme syr s bielou plesňou a necháme rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Keď omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu, precedíme ju cez jemné sito. Potom pridáme napučané brusnice bez vody. Omáčku privedieme do varu a odstavíme. Podávame k pripravenému kuraciemu mäsu.

Diskusia k receptu

stanci11
tyyyjo to sa mi veľmi páči, zaujímavý je ten fáš - nikdy som to nerobila ani nevidela zatiaľ :)
evanaaa
@Zinnajdha , už tu bola diskusia na túto tému, myslím, že oboje je správne, aj keď podľa mňa "prsíčka" sa mi zdajú prirodzenejšie ako prsičká. To "á" by sa skôr hodilo v slove - prsiská, ale zasa to nie je najkrajšie povedané, sem sa to nehodí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia