Kuracie prsičká v orechovom fáši

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Kuracie prsičká v orechovom fáši Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Do mixéra vložíme 100 g kuracích pŕs, vajíčka, orechy a smotanu na šľahanie, osolíme a mierne okoreníme. Rozmixujeme najemno. Zvyšné nerozmixované kuracie prsia osolíme. Na potravinovú fóliu nanesieme rovnomernú vrstvu kuracieho fášu s orechmi, naň poukladáme celé kuracie prsia, zrolujeme a zatiahneme, aby sa dovnútra nedostala voda.

  2. 2

    Pripravené mäso tepelne spracujeme nad parou asi 45 minút. Necháme vychladnúť. Kým pripravíme omáčku, necháme vo vlažnej vode napučať najemno nasekané sušené brusnice.

  3. 3

    Do smotany na varenie pridáme syr s bielou plesňou a necháme rozpustiť v hrnci na miernom ohni. Keď omáčku zredukujeme na požadovanú hustotu, precedíme ju cez jemné sito. Potom pridáme napučané brusnice bez vody. Omáčku privedieme do varu a odstavíme. Podávame k pripravenému kuraciemu mäsu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist