Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča na pomarančoch a mede fotorecept

anittka - fotkaanittka, 26. novembra 2017
Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept)
Foto: anittka

Vynikajúci nedeľňajší obed v týchto zimných dňoch, ktorý ľúbi celá moja rodina. Určite vyskúšajte keď vás už omrzelo grilované kura.

5
porcií
30 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks celé
1 ks veľký
100 ml
4 plátky
200 ml na podliatie
1/2 PL na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si kurča a pripravíme si suroviny.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rímsku misu si namočíme aspoň na 30 min do vody, aby nasiakla do seba vodu.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kurča potrieme všetkým korením aj posolíme z každej strany aj pod kožou. Z každej strany som dala 2 plátky masla pod kožu a navrch poukladala nakrájané pomaranče a nakoniec podliala vodou.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme zapiecť do rúry na 200 stupňov na dve hodinky, cca každých 30 min zalievame výpekom. Po hodinke polejeme vrch rovnomerne medom.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 90 min zlejeme výpek a kurča odokryté pečieme do červena ešte 30 min.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do výpeku si dáme trošku vegety a pol polievkovej lyžice hladkej múky a trošku zahustíme ako omáčku.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je kuriatko pekne upečené, môžme servírovať. Prajem vám dobrú chuť k obedu.

    Kurča na pomarančoch a mede (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Zásady pro pečení v římském hrnci:
hrnec i poklici namočíme na minimálně 30 minut do studené vody
pečeme vždy pod poklicí
hrnec vkládáme vždy do chladné trouby a teprve potom nastavíme teplotu
nepodléváme vodou, nepřidáváme tuk, solíme minimálně
@Izabella929 (26.11.2017 18:02)
V rímskom pekáči to trvá dlhšie ako sa bežne pečie, pretože sa to dáva do studenej rúry a než sa v pekáči dosiahne požadovaná teplota tak to trvá... chyba v postupe je to podlievanie, od vloženia do rúry až po koniec pečenia by sa nemali rúra a pekač vôbec otvárať. Srdiečko pod Tvojim komentárom som dal omylom :-)