Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
400 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, vajce, smotanu a dochutíme soľou a korením. Keď je zmes dôkladne premixovaná, pridáme do nej nahrubo nasekané lieskové oriešky, mandle a kandizované ovocie.
- 2
Pripravenou plnkou plníme teľacie plátky tak, aby sme dokázali vytvarovať mešec, ktorý zaviažeme špagátom navrchu. Na panvici necháme zohriať olej, na ktorom sprudka opečieme mešce a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.
- 3
Dusená tekvica: Cibuľu nakrájame najemno. Očistenú tekvicu pokrájame na malé kocky. Maslo necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, ktorú necháme speniť. Na spenenú cibuľu dáme tekvicu a opražíme ju. Zalejeme vývarom a dusíme, až kým sa väčšina tekutiny nevydusí a tekvica nezmäkne. Na záver dochutíme škoricou, soľou a korením.
Tiež plnené teľacie:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu