Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 14. novembra 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Teľací mešec s orechovo-ovocnou plnkou Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 min
príprava
55 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Teľací chrbát nakrájame na plátky a vyklepeme. Osolíme. Do mixéra dáme pokrájané kuracie prsia, vajce, smotanu a dochutíme soľou a korením. Keď je zmes dôkladne premixovaná, pridáme do nej nahrubo nasekané lieskové oriešky, mandle a kandizované ovocie.

  2. 2

    Pripravenou plnkou plníme teľacie plátky tak, aby sme dokázali vytvarovať mešec, ktorý zaviažeme špagátom navrchu. Na panvici necháme zohriať olej, na ktorom sprudka opečieme mešce a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 20 minút.

  3. 3

    Dusená tekvica: Cibuľu nakrájame najemno. Očistenú tekvicu pokrájame na malé kocky. Maslo necháme rozpustiť a pridáme cibuľu, ktorú necháme speniť. Na spenenú cibuľu dáme tekvicu a opražíme ju. Zalejeme vývarom a dusíme, až kým sa väčšina tekutiny nevydusí a tekvica nezmäkne. Na záver dochutíme škoricou, soľou a korením.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist