prazdny

Bravčovina na doplnenie kolagénu

Bravčové mäso

Chyba vám kolagén? Tu je jeden recept na jeho doplnenie. Odporúča ho 9 Doktorov z 10....

prazdny

Cesnakové stehienka plnené prosciuttom

Kuracie mäso

Toto je úžasný recept - potrebujete naň iba minimum surovín, robí sa skoro sám a výsledný...

prazdny

Kuřecí kousky s májovkama

Kuracie mäso

Soused se podělil o májovky. Věřil jsem a uvařil. Tento druh hub neznám a nesbírám....

prazdny

Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno

Bravčové mäso

Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.

prazdny

Sulu Köfte na masle

Hovädzie mäso

Veľmi jednoduché, výborné, šťavnaté mäsové guľky s jemnou príchuťou masla :-)

prazdny

Čevapčiči s ajvarom - národné jedlo Chorvátska

Národné jedlá EÚ

Slovo ćevap pochádza z tureckého kebap. Najznámejší je hajdučki ćevap, ktorý sa pripravoval nad otvoreným...

prazdny

Stredomorské plnené baby kuriatko

Kuracie mäso

Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku...

prazdny

Köttbullar – Mäsové guľky – národné jedlo Švédska

Národné jedlá EÚ

Mäsové guľky priniesol do Švédska kráľ Karol XII. V roku 1713 z exilu v Istanbule...

prazdny

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom

Bravčové mäso

Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

prazdny

Wiener Schnitzel - národné jedlo Rakúska

Národné jedlá EÚ

Pojem Wiener Schnitzel je chránené geografické označenie pre rezeň z teľacieho mäsa. Z akéhokoľvek iného mäsa...

prazdny

Teľací steak v citrónovej strúhanke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Citrónová strúhanka: V kuchynskom robote rozmixujeme strúhanku, kurkumu, citrónovú kôru, soľ a počas mixovania prilievame roztopené...

prazdny

Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou

Hlavné jedlá

Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....

prazdny

Teľacie „osso buco“ s gremolatou a so zemiakovými rösti

Hlavné jedlá

Na prípravu nálevu, v ktorom budeme dusiť teľacie lýtko, zmiešame víno s vodou, pridáme čierne...

prazdny

Bôčik yamato s ryžovými rezancami a hoisin omáčkou

Bravčové mäso

Najprv pripravíme marinádu na bôčik. Zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, nakrájaný zázvor, ryžové víno, ...

prazdny

Hovädzí wellington so zelerovým pyré

Hovädzie mäso

Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme soľou a čiernym korením. Celú túto zmes je...

prazdny

Citrónovo-šafranové pečené krídelká

Kuracie mäso

Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem...

prazdny

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

Hovädzie mäso

Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

prazdny

Pikantní vepřový palec a bramborové špalíčky

Bravčové mäso

Palce zbavíme blan, potřeme olejem, osolíme a opepříme, necháme hodinku odležet. Na pánvi...

prazdny

Čevapčiči

Hovädzie mäso

Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

prazdny

Šelinku - národné jedlo Slovinska

Národné jedlá EÚ

Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

prazdny

Bœuf à la bourguigne - národne jedlo Francúzska

Národné jedlá EÚ

Pomaly varené mäso na víne. Korene tohto jedla siahajú, ako inak, do oblasti Burgundy....

prazdny

Irish stew - národné jedlo Írska

Národné jedlá EÚ

V 16. storočí si prvýkrát našli cestu do Severného Írska zemiaky. Rýchlo sa osvedčili a stali...

prazdny

Srbský paprikáš s domácimi cestovinami

Kuracie mäso

Speváčka Gitana nám ukáže, ako sa varí srbský paprikáš.

prazdny

Králik na smotane podľa Romana Paulusa

Hlavné jedlá

Vyskúšal som už viacej receptov na králika na smotane, tento je zatiaľ najlepší.

prazdny

Frikadeller - národné jedlo Dánska

Národné jedlá EÚ

Dánske mäsové guľky Frikadeller sa dajú pripraviť na veľa spôsobov, ale len jeden je originálny –...

prazdny

Mititei alebo Miči - národné jedlo Rumunska

Národné jedlá EÚ

Pôvod Miči je opradený tajomstvom. V roku 1900 sa šéfkuchárovi v malej bukureštskej reštaurácii minulo mäso...

prazdny

Bravčová panenka na špargľovom rizote

Bravčové mäso

V menšom hrnci na oleji opražíme nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme arborio ryžu a pražíme, až kým sa...

prazdny

Csirkepaprikás - národné jedlo Maďarska

Národné jedlá EÚ

Papriku začali v 16. storočí pestovať najmä v Turecku. Maďari však rýchlo zistili, že...

prazdny

Bao buns s hovädzím bulgogi

Hovädzie mäso

Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

prazdny

Jágerek z daniela

Hlavné jedlá

Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...

prazdny

Kuracie Curry

Kuracie mäso

Kuchár zo Shan´shi pripraví kuracie curry s ananásom a ryžovými rezancami.

prazdny

Začepčená sviečková s vajcom

Bravčové mäso

Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

prazdny

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou

Večera

Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...