Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 15. novembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 200 g (orez) |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g čerstvé |
|
| 40 g |
|
| 500 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Pistáciová kôrka: | |
| 50 g vylúpané |
|
| 50 g |
|
| 30 g čerstvá |
|
| Vajíčková špongia: | |
| 4 ks |
|
| 120 g |
|
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 g |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom. Takto pripravené mäso na miernom ohni za občasného miešania dusíme, kým sa nezbavíme 90 percent tekutiny.
- 2
Mäso vydusené na tuk vložíme do mixéra, pridáme jedno celé vajce, smotanu, všetko dôkladne rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Rozmixovanú zmes zabalíme do potravinárskej fólie alebo malých fľaštičiek na sterilizovanie a sterilizujeme asi 40 minút pri 90 °C. Nakoniec necháme paštétu vychladnúť.
- 3
Pistáciová kôrka: Do mixéra vložíme vylúpané pistácie, strúhanku a čerstvú petržlenovú vňať a rozmixujeme všetko na prach. V tejto zmesi pred podávaním vyváľame vychladnutú paštétu, ktorú vybalíme z fólie.
- 4
Vajíčková špongia: V mixéri rozmixujeme múku, 4 vajíčka, cviklovú šťavu, 100 ml vody, sódu bikarbónu a štipku soli. Rozmixovanú zmes prelejeme do fľaše na výrobu šľahačky, zatiahneme dvoma bombičkami a nastriekame do plastových pohárov, ktoré vložíme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty pri maximálnom výkone. Špongiu necháme vychladnúť, vylúpneme ju z pohára a natrháme ju ako prílohu k paštéte.
Tiež paštéta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








To je jednoduché ,zájdeš si do Tatier a nejakého si , pri smetiaku, ulovíš,asi tak ako to robia páni autori tohoto receptu.
jenprocestovatele.topzine.cz/medvedi-maso-ci-burger-z-krokodyla-prip...
V ČR aj v SR je maco hnedý ve volné prírode chránený. Asi se někde chovajú na kšeft. No nech, ať Mistrom chutí.
@Afi možno to bol guláš z človeka, ževraj aj my máme mäso do sladka.
Aj ja som to pocula, ale nechutnala, ak ochutnam, budes prva, komu dam hlasenie :-)