Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
z vlastného GreenFood Restaurant v Piešťanoch - Ratnovciach, 15. novembra 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

200 g (orez)
100 g
50 g
100 g čerstvé
40 g
500 ml
200 ml
1 ks
100 ml
Pistáciová kôrka:
50 g vylúpané
50 g
30 g čerstvá
Vajíčková špongia:
4 ks
120 g
100 ml
100 ml
1 g
štipka
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom pridáme na malé kocky pokrájané mäso, brusnice a huby. Všetko spolu krátko opražíme, zalejeme vývarom a červeným vínom. Takto pripravené mäso na miernom ohni za občasného miešania dusíme, kým sa nezbavíme 90 percent tekutiny.

  2. 2

    Mäso vydusené na tuk vložíme do mixéra, pridáme jedno celé vajce, smotanu, všetko dôkladne rozmixujeme a dochutíme soľou a korením. Rozmixovanú zmes zabalíme do potravinárskej fólie alebo malých fľaštičiek na sterilizovanie a sterilizujeme asi 40 minút pri 90 °C. Nakoniec necháme paštétu vychladnúť.

  3. 3

    Pistáciová kôrka: Do mixéra vložíme vylúpané pistácie, strúhanku a čerstvú petržlenovú vňať a rozmixujeme všetko na prach. V tejto zmesi pred podávaním vyváľame vychladnutú paštétu, ktorú vybalíme z fólie.

  4. 4

    Vajíčková špongia: V mixéri rozmixujeme múku, 4 vajíčka, cviklovú šťavu, 100 ml vody, sódu bikarbónu a štipku soli. Rozmixovanú zmes prelejeme do fľaše na výrobu šľahačky, zatiahneme dvoma bombičkami a nastriekame do plastových pohárov, ktoré vložíme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty pri maximálnom výkone. Špongiu necháme vychladnúť, vylúpneme ju z pohára a natrháme ju ako prílohu k paštéte.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist