Kurča v kabáte s bylinkami
Foto: mysiacik
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody a pridáme múku tak, aby sme vypracovali husté cesto, ktoré si úplne do hladka vypracujeme na pomúčenej doske.
- 2
Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu o niečo menšiu ako polovicu, ktorú vyvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby sme na cesto mohli uložiť citróny, cesnak, bylinky a hlavne kura. Následne vyvaľkáme aj druhú časť cesta tak, aby sme ňou pokryli celé kura. Obe cestá sa snažíme prehnúť spolu tak, aby nám z cesta nevytekala šťava a kura v ňom bolo úplne uzavreté.
- 3
Takto obalené kuriatko vložíme do rúry rozohriatej na 190 stupňov a zabudneme naň na hodinu a pol, potom vytiahneme a necháme ešte 20 minút odpočívať. Potom zoberieme nôž a opatrne sa snažíme odrezať kôru tak, aby sme nezarezali do kuraťa. odhalíme kura, ktoré je krásne šťavnaté a prevoňané cesnakom a materinou dúškou. Podávame s tým, s čím nám kura najviac chutí... Dobrú chuť vám prajem :)
Tiež pečené kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ano..tak ako je na obrazku...a stava zostane vsetka vo vnutri
nie nie...praveze tam ide tolko soli...:D kura nakoniec nie je take slane..je to skoro nieco podobne ako ked sa pecie kuriatko na kile soli..toto je na obmetu taka slana skrupinka...a kura uz netreba potom piect :D