Pečené kurča
Pečené kurča

Kurča v kabáte s bylinkami

mysiacik - fotkamysiacik, 11. novembra 2017
Kurča v kabáte s bylinkami
Foto: mysiacik
3
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

1/2 ks
500 g
3 ks
2 plátky
2 strúčiky
 sušená

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky si nasypeme soľ, trocha korenia, pridáme tri bielky, asi dve deci vody a pridáme múku tak, aby sme vypracovali husté cesto, ktoré si úplne do hladka vypracujeme na pomúčenej doske.

  2. 2

    Cesto si rozdelíme na dve časti, jednu o niečo menšiu ako polovicu, ktorú vyvaľkáme na pomúčenej doske, tak aby sme na cesto mohli uložiť citróny, cesnak, bylinky a hlavne kura. Následne vyvaľkáme aj druhú časť cesta tak, aby sme ňou pokryli celé kura. Obe cestá sa snažíme prehnúť spolu tak, aby nám z cesta nevytekala šťava a kura v ňom bolo úplne uzavreté.

  3. 3

    Takto obalené kuriatko vložíme do rúry rozohriatej na 190 stupňov a zabudneme naň na hodinu a pol, potom vytiahneme a necháme ešte 20 minút odpočívať. Potom zoberieme nôž a opatrne sa snažíme odrezať kôru tak, aby sme nezarezali do kuraťa. odhalíme kura, ktoré je krásne šťavnaté a prevoňané cesnakom a materinou dúškou. Podávame s tým, s čím nám kura najviac chutí... Dobrú chuť vám prajem :)

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
kedysi davno som to odpozerala z jednej americkej stranky... tiez som si myslela, ze co je to za cudo... ale nam velmi chutilo a to bolo najdolezitejsie... a spravila by som si ho znova a znova
1x evanaaa