Hovädzia roštenka s vínom na suchohríboch fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný sviatočný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pred nedávnom som dostala domácu hovädzinu. Bola tam aj krásna roštenka. Dnes som z nej urobila výborný obed.
-
2
Nakrájala som ju na tenšie plátky a vyklepala.
-
3
Na panvicu som dala rozohriať masť a mäsom som opiekla z oboch strán.
-
4
Opečené mäsom som vyložila do misy. Do výpeku som nakrájala cibuľu a cesnak a opiekla do ružova. Pridala som štipku červenej mletej papriky a iba troškou vody podliala, aby paprika nezhorkla. Základ pre mäso som nechala chvíľku povariť, aby sa chute spojili.
-
5
Do tohto základu som vložila mäso. Pridala som lyžicu kečupu, osolila, okorenila, pridala štipku rasce a bobkové listy. Podliala som vínom. Dusila som pod pokrievkou na miernom plameni. Počas dusenia som podlievala iba malým množstvom vody.
-
6
Pripravila som si hríby. Zaliala som ich teplou vodou.
-
7
Mäso sa dusilo 50 min. keď bolo mäkké, pridala som k nemu hríby i s vodou v ktorej sa máčali. Posypala som šťavu hrubou múkou. Nepožívam na zahustenie hladkú múku. Takto iba posypem jedlo a zahustí sa, počas pomalého dusenia. Ešte som všetko spolu na veľmi slabom plameni nechala povariť 10 min.
-
8
Hotové jedlo. Pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si prílohu ryžu.
-
9
Hotové jedlo som naložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
-
10
Ešte jedna foto na tečenie sliniek.Dostala som balík so zabíjačkovinami.
Diskusia k receptu