
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...

Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.

Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....

Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...

Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov, 100 ml olivového oleja a štipky soli...

Domáca tarhoňa
Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď nemám skvelú maďarskú a mám čas a chuť, vyrábam si...

Bezlepkové domáce rezance do polievky
Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť...

Liptovské šúľky s bryndzou
Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...

Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

Opatance s krúpami
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....

Rezance s kuriatkovou praženicou
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže...

Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami
Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi...

Granatiersky pochod
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.

Staročeské rachotkrumple
Dnes přináším opět jeden starý recept. Je velmi jednoduchý a chutný. Jen s názvem je...

Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou
Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a...

Špaldové šatôčky s jahňacinou v smotanovej omáčke
Rozšľahané vajcia so soľou a s trochou vody zmiešame s preosiatou múkou na hladké cesto, ktoré necháme aspoň...

Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi
Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali....

Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.