Kačacie prsia s rezancami
Kačacie prsia s rezancami

Domáce rezance s kačacinou a so šalviou

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 18. júna 2018
Domáce rezance s kačacinou a so šalviou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

280 g
3 ks
1 PL
Kačacina:
400 g
1 ks
1 strúčik
100 ml
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, rozbijeme do nej vajíčka a pridáme lyžicu oleja. Postupne vypracujeme rukami hladké cesto, ak je príliš suché, pridáme trošku vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát valčekom alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme múkou, aby sa nelepilo, zrolujeme ho a nakrájame na tenké pásiky. Cestoviny môžeme nechať zaschnúť alebo ich ihneď pripraviť, teda uvariť v osolenej vode.

  3. 3

    Na pokrájanej cibuli opražíme na tenko nakrájané kačacie prsia, pridáme prelisovaný cesnak, biele víno a šalviu, chvíľu podusíme. K mäsu pridáme uvarené cestoviny. Dochutíme soľou, čerstvo mletým korením a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre