Domáce rezance s kačacinou a so šalviou
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 18. júna 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
Postup
-
1
Múku vysypeme na kuchynskú dosku, urobíme do nej jamku, rozbijeme do nej vajíčka a pridáme lyžicu oleja. Postupne vypracujeme rukami hladké cesto, ak je príliš suché, pridáme trošku vody. Vypracované cesto zabalíme do fólie a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky.
- 2
Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme ho na tenký plát valčekom alebo pomocou strojčeka na cestoviny. Rozvaľkané cesto posypeme múkou, aby sa nelepilo, zrolujeme ho a nakrájame na tenké pásiky. Cestoviny môžeme nechať zaschnúť alebo ich ihneď pripraviť, teda uvariť v osolenej vode.
- 3
Na pokrájanej cibuli opražíme na tenko nakrájané kačacie prsia, pridáme prelisovaný cesnak, biele víno a šalviu, chvíľu podusíme. K mäsu pridáme uvarené cestoviny. Dochutíme soľou, čerstvo mletým korením a pokvapkáme olivovým olejom.
Tiež rezancami:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu