Liptovské šúľky s bryndzou
Starodávne jedlo od tety Palušky z Liptova. Na poliatie sa používala iba bryndza a maslo, ...
Párance nasladko s makom a naslano s tvarohom
V tomto videu sa dozviete ako pripraviť párance, jednoduché univerzálne cestoviny, ktoré môžete podávať nasladko...
Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....
Domáce rezance s makom
Rýchly ľahký obed, ktorým potešíte doma svoje deti a pochutia si aj dospeláci.
Drevorubačské trhance
Sýte jedlo z domácich cestovín a pečených zemiakov so slaninou a cibuľou, ktoré chutí dokonale.
Bezlepkové domáce rezance do polievky
Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť...
Trhance
Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho...
Opatance s krúpami
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....
Tento recept, to je hotový poklad. Pozrite sa, ako urobiť 6 dobrôt z jedného cesta
Kedysi sa varilo skromne, gazdinky však boli veľmi vynaliezavé. Dnes vám ukážeme, ako sa dá pripraviť obed či večera na 6 spôsobov z jedného jednoduchého cesta ....
Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami
Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi...
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
Granatiersky pochod
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.
Domáce kapustové cestoviny s oškvarkovými drobencami
Vyskúšala som urobiť domáce cestoviny v tvare trojuholníčkov. A skorá kapusta bola k nim akurát vhodná...
Domáce kapustové fliačky so škoricou
Sezóna novej hlávkovej kapusty je opäť tu. Vychutnajte si tieto domáce kapustové fliačky nasladko, sú...
Bryndzové pirohy
Majú u nás doma v jedálničku výsadné miesto. Postup som zdedila od mamky, len niektoré...
Gnocchi s cuketou, špenátom a mascarpone
Väčšinou robím gnocchi doma, ale ak sa použijú kupované, tak toto jedlo je super rýchlovka....
Domáce široké rezance so šošovicovou omáčkou
Zimné januárové dni si pýtajú nielen zababušiť sa do teplého oblečenia, ale aj zasýtiť sa domácim...
Domáce cesto na cestoviny
Či už rezance do polievky, široké rezance či fliačky – na domáce cestoviny nedáme dopustiť...
Domáce fliačky s karamelizovanou červenou kapustou
Ak máte radšej slanú verziu, môžete cukor vynechať a pridať opraženú cibuľku a slaninku.
Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...
Staročeské rachotkrumple
Dnes přináším opět jeden starý recept. Je velmi jednoduchý a chutný. Jen s názvem je...
Domáce pappardelle s kozím syrom, cherry paradajkami a rukolou
Pappardelle: Do múky urobíme priehlbinu a rozbijeme dve vajíčka. Premiešavame rukou, kým hmota nezačne jemne hrudkovatieť....
Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi
Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali....
Ravioli s ricottou podľa Petra Vargu
Slovenský šéfkuchár Peter Varga spolu s Kauflandom prišiel do štúdia TV Varecha, kde nám pripravil chutné,...
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...