Rezance s kuriatkovou praženicou fotorecept
Foto: marikaa
Včera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže dnes nie som v práci, mala som čas aj Zobraziť celý popisVčera sme s mužom nazbierali krásne kuriatka, tak o dnešnom obede bolo rozhodnuté. A keďže dnes nie som v práci, mala som čas aj na domáce rezance. A podarilo sa, stojí za to vyskúšať, ak sa aj vám pošťastilo nájsť zopár kuriatok. No hríby sa pred nami schovali, našli sme iba jeden.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky a vody vypracujeme mäkšie rezancové cesto. Ja ho nechávam chvíľu odležať pod mikroténovým vreckom.
-
2
Cesto vyvaľkáme na doske a necháme oschnúť, aby sa nelepilo.
-
3
Potom ho pomúčime a nakrájame na pásy široké cca 6-7 cm.
-
4
Pásy naskladáme na seba a ostrým nožom nakrájame na rezance. Tie porozhadzujeme po doske, aby sa nepolepili.
-
5
Do rajničky dáme masť, pridáme pokrájané kuriatka, osolíme a dusíme, kým sa neodparí všetka voda.
-
6
Maslo rozpustíme na panvičke, pridáme vajíčka, osolíme a urobíme redšiu praženicu.
-
7
Rezance uvaríme v osolenej vode, prepláchneme, scedíme a dáme do misy. Pridáme udusené huby a praženicu, premiešame a prípadne dosolíme. A už len čakáme na pochvaly stravníkov, pravda, ak sú huby pre nich to pravé.
- 8
A tu je náš "úlovok". Niečo zavarím na sladkokyslo, niečo do masti a v zime už len pridáme vajíčka a praženička ako v lete je na stole.
- 8
Diskusia k receptu