Bezlepkové domáce rezance do polievky
Suroviny
| 200 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
| 1 ks |
|
| 60 ml (podľa veľkosti vajíčka) |
|
|
|
|
| Na podsypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť cesta rozvaľkáme a narežeme na 5 cm pásy. Pásy uložíme na seba a nakrájame rezance.
- 2
Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 6 minút. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom.
- 3
Ostatné nakrájané rezance necháme vysušiť a použijeme neskôr.
Tiež domáce rezance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu