Bezlepkové domáce rezance do polievky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Suroviny
200 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá) |
|
1 ks |
|
60 ml (podľa veľkosti vajíčka) |
|
|
|
Na podsypanie: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť cesta rozvaľkáme a narežeme na 5 cm pásy. Pásy uložíme na seba a nakrájame rezance.
- 2
Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 6 minút. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom.
- 3
Ostatné nakrájané rezance necháme vysušiť a použijeme neskôr.
Tiež domáce rezance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu