Bezlepkové domáce rezance
Bezlepkové domáce rezance

Bezlepkové domáce rezance do polievky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 6. marca 2020. Komerčný recept.

Suroviny

200 g (bezlepková múčna zmes na cestoviny a múčne jedlá)
1 ks
60 ml (podľa veľkosti vajíčka)
Na podsypanie:




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme lyžicou cesto. Na pomúčenej pracovnej doske rozdelíme cesto na 2 časti. Časť cesta rozvaľkáme a narežeme na 5 cm pásy. Pásy uložíme na seba a nakrájame rezance.

  2. 2

    Rezance uvaríme v osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, povaríme ešte 6 minút. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a pokvapkáme olejom.

  3. 3

    Ostatné nakrájané rezance necháme vysušiť a použijeme neskôr.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia