Domáce tvarohové rezance s pažítkou fotorecept
Foto: Olinecka
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
40 minút
príprava
príprava
3-4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
3 ks (najlepšie domáce) |
|
250 g |
|
1/2 ČL |
|
Dokončenie: | |
3-4 PL (rozpustené) |
|
na dochutenie |
|
250-300 g |
|
2-3 PL |
|
(alebo vňať z cibuľky) |
|
Postup
-
1
Na pracovnú dosku preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčka a vypracujeme cesto.
-
2
Cesto rozvaľkáme natenko a necháme ho na pracovnej doske uschnúť , asi 1-2 hodiny.
-
3
Cesto zrolujeme a nakrájame na rezance.
-
4
Do väčšieho hrnca pridáme vodu, soľ a olej, necháme zovrieť. Postupne dávame do vody rezance, povarime 3-4 minút za občasného miešania. Uvarené scedíme, necháme odkvapkať. Maslo rozpustíme, pridáme pokrájanú pažítku alebo cibuľku. Prelejeme rezance, pridáme tvaroh, soľ podľa chuti a premiešame. Dobrú chuť.
- 5
Taktiež som si urobila aj domáce cestoviny do nedeľnej polievky.
- 5
Ako robíš tvaroh?
my s mužom rovnako..nestíhame..čas nemáme..:-)
zamlada deti..práca..pletenie..háčkovanie..čítanie..turistika..bicykel..plávanie..aktivíííít..
a teraz..??
vraveli sme si-že prečítame znova knihy naše z knižnice domácej..kedy..??
poraďte..:-)
Je to presne tak. Prečo? Asi niečo medzi nebom a zemou.... :-)
Taliani dávajú aj do cesta olivový olej. Hladká múka a na každých 100 g hladkej múky 1 vajce. Cesto miesia ručne alebo na kuch.robote. Pozrite si video s pravým Talianom, ako pripravuje slíže:
www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/salaty-a-testoviny/kou...
Ďakujem za komentik u nás vždy domáce rezance.Keď prídu naše vnúčatá ony vždy si prosia do polievky domáce . Keď som robila svadbu v októbri tak veľkú škatuľu cestovin sme viezli do Nemecka.Mali by ste to vidieť,ako sa olizovali.Pozdravujem.
Som rada ,že som narobila,chute, ďakujem.
Veru najlepšie a keď sú domáce vajíčka, mňam.Dakujem.
Vidíš aj som taká nerozhodne,ale včera vyhral manžel.Orechová, maková posypka, fajnota.Krasny dník, ďakujem.
Ja teraz vždy raz v záhradke jahody ,zelenina .Potom varenie pečenie.Na toto musím nájsť čas moja obľúbená hlavne keď poteší.Pozdravujem.
tvaroh sa da urobit len z nepasterizovaneho mlieka, ktore vie skysnut. Nechas ho pri izbovej teplote aby skyslo (2 az 3 dni) a potom v hrnci ohrievas ale nesmie byt prilis horuce a uz vobec nie vriet. Postupne sa zacne mlieko zrazat do hrudiek a navrchu sa oddeluje srvatka. Cim dlhsie ho ohrievas tym tvrdsi tvaroh bude. Nakoniec cez platienko srvatku precedis (skoda ju vyliat, treba vypit alebo inak vyuzit) a poriadne nechas odtiect, aj niekolko hodin. Mozes tomu pomoct silnejsim utiahnutim platna okolo tvarohu resp. vyzmykanim. Ak chces presnejsiu teplotu, urcite najdes niekde na internete. Ja som robievala od oka
Ďakujem za recept, u nás dostať nepasterizované mlieko priamo z družstva tak to vyskúšam.
nemas za co, nech sa paci este jeden link style.hnonline.sk/gastro/531262-domaci-tvaroh-jogurt-aleb...
varecha.pravda.sk/recepty/uzasny-domaci-tvaroh-fotorecept...
A treba to surové mlieko pasterizovat alebo prevariť?
ale proces potrebuje troska iny postup ako nepasterizovane, ktore skysne prirodzene. nakukni:
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-tvaroh-v-canade-fotorece...
To si písala, ty? Mala som dojem, že ja :-)
Toto jedlo milujem, môže sa daž aj opraťená údená slaninka. Mňam ...