Granatiersky pochod fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 31. januára 2019

Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.

4
porcie
40 minút
príprava
23 minút
na 160 °C

Suroviny

2 ks
2 ks
 (koľko prijmú vajcia)
100 g prerastená
1 PL
2 ks
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Každý rok kupujem od susedkinho otca zemiaky. Tento rok sa im urodili maxi zemiaky, takže jeden váži pol kila. Do hrnca som dala vodu vložila celé zemiaky a uvarila.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené zemiaky som vybrala na krájaciu dosku, ošúpala...

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...nakrájala na malé kocky.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z vajec s pridávaním polohrubej múky som zmiesila polotuhé cesto.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som rozvaľkala na tenko a nakrájala na malé kocky.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V osolenej vode uvarila a scedila, troška poliala olejom, aby sa nezlepili.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som nakrájané zemiaky.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V malej rajničke som dala roztopiť masť, keďže slanina je úplne prerastená mäsom, pridala som pokrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla do zlatohneda, napokon som pridala mletú červenú papriku a mleté korenie.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmes som pridala ku granadíru...

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a všetko zmiešala.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávala som so zaváranými drobnými cibuľkami. Prajem vám dobrú chuť.

    Granatiersky pochod (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

klukodvody
No paráda, tahle obměna je super a bude se moc hodit. Opět super prezentace a servis. Nejlepší jsou ty domácí těstoviny. No trochu jsme to odbývali kupovanými. Srdečně zdravíme.
rubyrom
Toto jídlo je u nás doma také velmi oblíbené, říkáme mu grenadýrmarš, ale přiznám se, že těstoviny používám kupované.
hannes
Drobná zmena v tradičnom recepte tentokrát nie je na škodu. Pravdupovediac, u nás robím túto papu jednoduchšie, bez mletého korenia a bez slaninky, čiže - zemiaky, šifle, pražená cibuľa na bravčomasti, soľ a predovšetkým skvelá červená mletá paprika, ktorú si vždy starostlivo vyberám. Teraz máme žitavskú,,,,
2x 123 a evanaaa
izabella929
@klukodvody , som rada, že ťa opäť vidím a ďakujem za komentár..)ja kupujem cestoviny len také, ktoré si doma neviem vyrobiť...
izabella929
@hannes ,iste že toto jedlo je variabilné, každý si do neho dá, to čo má rád..a červenú mletú papriku donesiem každoročne z trhu v Salgotarjáne, lebo keď si u jedného predajcu nakúpim všetku zeleninu a ovocie, vždy dostanem 1 kg pravej domácej mletej červenej papriky grátis a to je tiež krásne červená a naviac pekne vonia..ďakujem pekne za komentár..
radox1
dala si si s nim robotu,chvalihodne.kolko prepraviek zeleniny a ovocia musis kupit v tom Salgotarjáne,aby sa vyplatilo predajcovi ti podarovat 1kg mletej papriky?
2x leaela a 123
evanaaa
Granatír mám rada, asi jediné moje obľúbené jedlo, lebo ja inak veľa jesť nemusím :-) . Robím tak, ako si, Izka, spomenula nižšie, zemiaky dusím na paprike a cibuľke, tak to robievala moja mama, klasiku, a potom mierne varechou podrvím a potom až pridám fliačky. Dobrý je na druhý deň, keď sa opečie na panvici.
kucharocka123
Jednoduché a chutné jedlo, tak ako je v úvode napísané. Ale naviac krásne naservírovné...
bojar
už to vidím ako si granátnici za pochodu servírujú tento pochod na kolieska paradajok
izabella929
@bojar ,máš vzácnu vlastnosť,,,, predstavivosť,,,, mal by si začať písať rozprávky...myslela som že mi napíšeš, že tie kolieska paradajok si kotúľajú pred sebou..
grejsy
Granadír -mňám moje obľúbené jedlo , hneď by som si dala . Pekne naservírovaný ho máš .