Granatiersky pochod fotorecept
Foto: izabella929
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Každý rok kupujem od susedkinho otca zemiaky. Tento rok sa im urodili maxi zemiaky, takže jeden váži pol kila. Do hrnca som dala vodu vložila celé zemiaky a uvarila.
-
2
Uvarené zemiaky som vybrala na krájaciu dosku, ošúpala...
-
3
...nakrájala na malé kocky.
-
4
Z vajec s pridávaním polohrubej múky som zmiesila polotuhé cesto.
-
5
Cesto som rozvaľkala na tenko a nakrájala na malé kocky.
-
6
V osolenej vode uvarila a scedila, troška poliala olejom, aby sa nezlepili.
-
7
Pridala som nakrájané zemiaky.
-
8
V malej rajničke som dala roztopiť masť, keďže slanina je úplne prerastená mäsom, pridala som pokrájanú cibuľu a všetko spolu opiekla do zlatohneda, napokon som pridala mletú červenú papriku a mleté korenie.
-
9
Zmes som pridala ku granadíru...
-
10
...a všetko zmiešala.
-
11
Podávala som so zaváranými drobnými cibuľkami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu