Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 18. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali. Aby otázka – Čo už môže byť na šúľancoch či Zobraziť celý popisJedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali. Aby otázka – Čo už môže byť na šúľancoch či pirohoch zaujímavé? – bola zbytočná. Ja totiž odpovedám, že sú súčasťou našej gastrokultúry. Mali by sme ju viac prezentovať a byť na ňu hrdí aspoň tak ako Taliani na tie svoje špagety...
porcie
príprava
Postup
-
1
Nastrúhané uvarené zemiaky zmiešame s krupicou, so soľou a s vajcami. Zo spracovaného cesta tvarujeme šúľance, ktoré vkladáme do vriacej osolenej vody. Varíme ich pozvoľna, v závislosti od veľkosti asi 4 minúty. Uvarené vyplávajú na povrch.
- 2
Šúľance vyberieme pomocou podberáka a vložíme do nádoby s rozpusteným maslom a so slivkovým lekvárom.
- 3
Podávame na nahriatom tanieri, posypané zmesou pomletých vlašských orechov a cukru, poliate maslom. Môžeme ozdobiť čerstvým alebo krátko poduseným ovocím.
Tiež zemiakové šúľance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu