Zemiakové halušky
Zemiakové halušky

Džgance s makom a so slivkami

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 21. júna 2018
Džgance s makom a so slivkami
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

500 g typu B
150 g
100 g mletý
100 g
200 g
Na ozdobenie:
150 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky pokrájame a zalejeme teplou vodou, osolíme a varíme úplne domäkka. Pomocou pokrievky dve tretiny vody scedíme, zemiaky posypeme hrubou múkou, vareškou premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 15 minút spariť múku.

  2. 2

    Potom zo zemiakov a z múky vyšľaháme hladké cesto, ktoré udržiavame v teple.

  3. 3

    Tesne pred podávaní vykrajujeme džgance lyžicou namočenou v rozpustenom masle a kladieme ich priamo na tanier. Posypeme zmesou práškového cukru a mletého maku. Ozdobíme karamelizovanými slivkami (na panvici rozpustíme kryštálový cukor, pridáme polené slivky a necháme skaramelizovať). Polejeme rozpusteným maslom.

Diskusia k receptu