Džgance s makom a so slivkami
Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 21. júna 2018
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 21. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ošúpané zemiaky pokrájame a zalejeme teplou vodou, osolíme a varíme úplne domäkka. Pomocou pokrievky dve tretiny vody scedíme, zemiaky posypeme hrubou múkou, vareškou premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme asi 15 minút spariť múku.
- 2
Potom zo zemiakov a z múky vyšľaháme hladké cesto, ktoré udržiavame v teple.
- 3
Tesne pred podávaní vykrajujeme džgance lyžicou namočenou v rozpustenom masle a kladieme ich priamo na tanier. Posypeme zmesou práškového cukru a mletého maku. Ozdobíme karamelizovanými slivkami (na panvici rozpustíme kryštálový cukor, pridáme polené slivky a necháme skaramelizovať). Polejeme rozpusteným maslom.
Tiež zemiakové halušky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu