Domáce rezance s makom fotorecept
Rýchly ľahký obed, ktorým potešíte doma svoje deti a pochutia si aj dospeláci.
4
porcie
porcie
30-40 minút
príprava
príprava
7-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na rezance: | |
350 g |
|
3 ks (domáce) |
|
štipka |
|
Okrem toho: | |
rozpustené |
|
|
|
mletý |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Múku preosejeme na pracovnú dosku, v strede urobíme jamku do ktorej dáme štipku soli, vajíčka a vypracujeme hladké cesto. Cesto rozvaľkáme na tenko a necháme trocha uschnúť.
-
2
Cesto pokrájame na rezance, dáme variť do osolenej vriacej vody. Scedíme a necháme odkvapkať.
-
3
Maslo rozpustíme, nalejeme na rezance, osolíme podľa chuti, posypeme mletým makom a práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Už som tiež počula, ale ešte som neskúšala. Ďakujem za tip, pozdravujem.
2 cesta boli z 350 gr múky, pozdravujem