Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 21. mája 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
Cesto: | |
175 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
150 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Vanilková omáčka: | |
250 ml |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.
- 2
Plnka: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme vychladnúť. Potom zašľaháme do mascarpone spolu s 1 vajíčkom.
- 3
Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, prekrojíme ho na polovicu. Na jednu polovicu poukladáme malé kôpky plnky, okolo plnky cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, navrch položíme druhý plát a spoje dobre pritlačíme. Formičkou vykrojíme ravioly. Vodu v hrnci privedieme do varu, vložíme ravioly a varíme sedem minút. Teplé ravioly servírujeme s vanilkovou omáčkou.
- 4
Vanilková omáčka: Do malého hrnca nalejeme smotanu a začneme variť. Vanilkový struk rozkrojíme, nožom vyberieme dužinu a vložíme do horúcej smotany. Pridáme 2 lyžice cukru. Žĺtky rozšľaháme s 1 lyžicu cukru a prilejeme k smotane. Za stáleho miešania na miernom ohni miešame, až kým omáčka nezačne hustnúť. Omáčku treba stále miešať, aby sa žĺtky nezrazili. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, stačí pridať trochu smotany.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu