Sladké plnené cestoviny
Sladké plnené cestoviny

Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou

Zoltán Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurantu 70 v Ostrove, 21. mája 2020
Čokoládové cestoviny s vanilkovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Cesto:
175 g
2 ks
4 PL
2 PL
1 PL
Plnka:
150 g
250 g
1 ks
Vanilková omáčka:
250 ml
3 ks
1 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 30 minút v chladničke odležať.

  2. 2

    Plnka: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, necháme vychladnúť. Potom zašľaháme do mascarpone spolu s 1 vajíčkom.

  3. 3

    Odležané cesto vyvaľkáme na tenký plát, prekrojíme ho na polovicu. Na jednu polovicu poukladáme malé kôpky plnky, okolo plnky cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, navrch položíme druhý plát a spoje dobre pritlačíme. Formičkou vykrojíme ravioly. Vodu v hrnci privedieme do varu, vložíme ravioly a varíme sedem minút. Teplé ravioly servírujeme s vanilkovou omáčkou.

  4. 4

    Vanilková omáčka: Do malého hrnca nalejeme smotanu a začneme variť. Vanilkový struk rozkrojíme, nožom vyberieme dužinu a vložíme do horúcej smotany. Pridáme 2 lyžice cukru. Žĺtky rozšľaháme s 1 lyžicu cukru a prilejeme k smotane. Za stáleho miešania na miernom ohni miešame, až kým omáčka nezačne hustnúť. Omáčku treba stále miešať, aby sa žĺtky nezrazili. Pokiaľ je omáčka príliš hustá, stačí pridať trochu smotany.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia