Domáca tarhoňa
Domáca tarhoňa

Domáca tarhoňa

dogagador - fotkadogagador, 31. marca 2020

Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď nemám skvelú maďarskú a mám čas a chuť, vyrábam si ju sama.

Suroviny

250 g
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Muku a vajcia zmiesit na tuho. Podla potreby mozno pridat trocha vody.

  2. 2

    Z cesta vytvorit valec a pokrajat ako sendvic. Platky pokrajat na kocky, pricom stale treba mucit (posypavat mukou), aby sa nezlepili.

  3. 3

    Potom posekat nozom, posulkat dlanou a dat na cistu utierku ususit.

  4. 4

    Suchu tarhonu preosiat, zbavit ju prebytocnej muky. Odlozit.

  5. 5

    Ale mozes aj hned cerstu tarhonu uvarit.

  6. 6

    1 salku tarhone daj na horuci olej a popraz do ruzova. Zalej vodou (na 1 salku tarhone 2 salky vody ), pridaj sol a var ako ryzu - nechaj pomaly vriet a odparit. Hotovo. Podavat sa moze aj napriklad s dusenym hovadzim a uhorkovym salatom.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre