Nemám rada strojovú tarhoňu. Keď nemám skvelú maďarskú a mám čas a chuť, vyrábam si ju sama.
Postup
-
1
Muku a vajcia zmiesit na tuho. Podla potreby mozno pridat trocha vody.
- 2
Z cesta vytvorit valec a pokrajat ako sendvic. Platky pokrajat na kocky, pricom stale treba mucit (posypavat mukou), aby sa nezlepili.
- 3
Potom posekat nozom, posulkat dlanou a dat na cistu utierku ususit.
- 4
Suchu tarhonu preosiat, zbavit ju prebytocnej muky. Odlozit.
- 5
Ale mozes aj hned cerstu tarhonu uvarit.
- 6
1 salku tarhone daj na horuci olej a popraz do ruzova. Zalej vodou (na 1 salku tarhone 2 salky vody ), pridaj sol a var ako ryzu - nechaj pomaly vriet a odparit. Hotovo. Podavat sa moze aj napriklad s dusenym hovadzim a uhorkovym salatom.
Tiež domáca tarhoňa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu