Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkou

Jozef Popelka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Pepper Inn v Šali, 21. júna 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Domáce cestoviny s mäsovo-mrkvovou plnkouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

Cesto:
400 g
3 ks
1 PL
1 PL rozpustené
Plnka:
200 g mleté
100 g
1 ks
1 strúčik
100 ml
2 hrste (listy)
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr pripravíme plnku. Na panvici na oleji urestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a mäso. Asi tri minúty opekáme, až kým sa mäso nezatiahne. Podlejeme bielym vínom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením, nakrájanou šalviou a dusíme domäkka.

  2. 2

    Na pracovnú plochu preosejeme múku, vytvoríme jamku a vlejeme do nej vajcia rozšľahané s olejom, soľou a rozpusteným maslom. Vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho na čo najtenší plát. Z cesta nakrájame širšie pruhy. Na polovicu pruhov v pravidelných intervaloch kladieme kopčeky plnky. Priestor medzi nimi potrieme vodou. Potom prikryjeme zvyšnými pruhmi cesta a dôkladne pritlačíme.

  3. 3

    Potom naplnené pruhy cesta nožom rozkrájame a vytvarujeme ako raviolky. Uvaríme vo vriacej osolenej vode a podávame s rozpusteným maslom, ozdobené restovanou karotkou a lístkami šalvie.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist