Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
| Linguine: | |
| 500 g |
|
| 10 ks |
|
|
|
|
| podľa potreby |
|
| 300 g |
|
| Bazalková omáčka: | |
| 120 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 300 g čerstvá |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 2 strúčiky |
|
|
|
|
| Navrch: | |
| 100 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového oleja, paradajkového prachu a zo soli pripravíme cesto. Cesto vyvaľkáme a krájame na pol centimetra široké pásiky. Uvaríme ich v osolenej vode.
- 2
Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle. Pridáme cesnak, soľ a víno. Necháme ho odpariť a zalejeme vývarom. Pridáme čerstvú bazalku. Omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Primiešame smotanu a dochutíme soľou.
- 3
Uvarené cestoviny servírujeme s bazalkovou omáčkou, postrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu