Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou

Miloš Szalay
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Bistro Chef Geurud vo Veľkom Ďure, 16. júna 2020
Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

Linguine:
500 g
10 ks
podľa potreby
300 g
Bazalková omáčka:
120 g
100 g
50 g
300 g čerstvá
250 g
200 g
2 strúčiky
Navrch:
100 g




Postup

  1. 1

    Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového oleja, paradajkového prachu a zo soli pripravíme cesto. Cesto vyvaľkáme a krájame na pol centimetra široké pásiky. Uvaríme ich v osolenej vode.

  2. 2

    Najemno nakrájanú šalotku orestujeme na masle. Pridáme cesnak, soľ a víno. Necháme ho odpariť a zalejeme vývarom. Pridáme čerstvú bazalku. Omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka. Primiešame smotanu a dochutíme soľou.

  3. 3

    Uvarené cestoviny servírujeme s bazalkovou omáčkou, postrúhaným parmezánom a čerstvými bylinkami.

Diskusia k receptu

haji
Mistr je humorista. Než vysuším 300 g cherry paradajok, host, strávník uteče. Sušené paradajky se nabízejí samy. Zajímavá omáčka, foto výstavní.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia