
Zubáč na kukuričnom kuskuse
Dá sa to aj bez lepku – vymýšľať a variť jedlá, z ktorých sa zrodí chutné, pestré pohostenie, aj...

Ostriež na kamute s kešu orieškami
Na pošírovanie ostrieža pripravíme nálev z vody, soli, cukru, celého čierneho korenia, nového...

Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú...

Dúhový pstruh na tekvicovom pyré
Nemám slov... ochutnajte, je to skutočný zážitok. pritom celkom rýchle

Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie...

Kapor vo vajci
Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v...

Zubáč s orechovo-mandľovou plnkou
Opečené orechy a mandle nasekáme, pridáme pokrájanú opečenú cibuľu, vajce, pečivo nakrájané na kocky,...

Pstruh na masle s rozmarínom
Keďže máme teraz pravidelný prísun pstruhov, dokonca aj dnes manžel doniesol, tak sme si ich...

Pstruhy s grilovanou zeleninou
Ja ryby nemám rada ryby, ale môj muž áno a je dokonca rybár. Tieto pstruhy...

Losos na masle so zemiakmi
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie...

Pečený pstruh v maslovo-citrónovom kúpeli
Manžel dnes chytil krásne pstruhy :-) Hneď som dva upiekla a všetci sme si pochutili :-)

Grilovaný kapor s krémovými zemiakmi
Jednoduchá príprava kapra alebo aj inej ryby a k nemu netradičná príloha. Kapor bol ulovený v...

Lososový chowder
Chowder je polievka často pripravovaná s mliekom alebo so smotanou. Variácie chowderu môžu byť rôzne...

Tolstolobik na zelenině
Poslední dobou nějak zanedbávám rybky, tak jsem našla v mrazáku ještě kus tolstolobika, kterého mám...

Kapor s omáčkou JAZÝČKOVÁ VÁŠEŇ
Stvorila som delikatesný recepis vhodný na sviatky, slávnosti. Zvolila som marinovanie kapra pre tento druh...

Grilovaný zubáč so zeleninou
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle...

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

Halušky zo zubáča v rizlingovej omáčke
Halušky zo zubáča: Filé pomelieme a dáme spolu so smotanou a s vajíčkom asi na hodinu do mrazničky....

Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...

Údený pstruh so zeleninovou bublaninou
Bielky oddelíme od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme sneh. Do vymiešaných žĺtkov pridáme múku, prášok...

Sumček na Valentína
Sumček Handlovský je ryba chovaná v rybej farme na bani Handlová. V súčasnej dobe sa začína...

Kapor na víne s cesnakom
Pri listovaní v kuchárskej knihe Ryba na tanieri celý rok ma upútal tento recept. Rybára mám...

Zubáč Valentín
Naša vychutnávka na Valentína. Mal som malo zubáča, boli to len také pláty, štyri...

Politický zubáč
Prečo politický? Nuž, tieto Vianoce si ocko kúpil knižku Fešák nie som, ale variť viem...

Rybací šalát
Keďže máme doma šikovného rybára, tak musíme vymýšľať rôzne spôsoby prípravy rybacieho mäsa. Jesť...