Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
- 2
Na rozohriatej panvici ich 2 minúty opekáme z oboch strán. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, aby sa ryba neprilepila. Do panvice, v ktorej sme opiekli rybu, dáme kocku masla a tymian, následne tým prelejeme rybu a dáme piecť pri teplote 180 °C 10 minút.
- 3
Farebnú papriku a cherry paradajky opečieme na olivovom oleji v panvici, pridáme grilovacie korenie, cesnak a rozmarín. Keď je zelenina skoro dopečená, pridáme cukrový hrášok a maslo. Opekáme ešte štyri minúty.
Tiež pečená šťuka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu