Pečená šťuka
Pečená šťuka

Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 21. júna 2017
Šťuka na tymiane s opečenou zeleninou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

800 g (filety)
20 g
100 ml
400 g (struky)
200 g
200 g
20 g
20 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filety zo šťuky opláchneme studenou vodou. Osušíme. Filety ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou a olivovým olejom.

  2. 2

    Na rozohriatej panvici ich 2 minúty opekáme z oboch strán. Položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, aby sa ryba neprilepila. Do panvice, v ktorej sme opiekli rybu, dáme kocku masla a tymian, následne tým prelejeme rybu a dáme piecť pri teplote 180 °C 10 minút.

  3. 3

    Farebnú papriku a cherry paradajky opečieme na olivovom oleji v panvici, pridáme grilovacie korenie, cesnak a rozmarín. Keď je zelenina skoro dopečená, pridáme cukrový hrášok a maslo. Opekáme ešte štyri minúty.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Nádhera, Mistr je s rybkami kamarát! Díky za všechny recepty, inspiraci, fota, pozvání! Krásná práce!!