Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou fotorecept
Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 20. septembra 2017
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 20. septembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Polievka: | |
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 500 ml |
|
| 250 ml |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Tvarohová knedlička: | |
| 100 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.
-
2
Potom pridáme opracované ryby a necháme variť domäkka asi 45 minút až hodinu. Po uvarení vyberieme bobkový list aj nové korenie a polievku rozmixujeme. Pripravenú polievku precedíme, privedieme do varu, vlejeme smotanu, krátko povaríme a dochutíme maslom,citrónovou šťavou, soľou a korením. Zjemníme maslom a podávame s tvarohovou knedličkou.
-
3
Tvaroh v miske osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko, nasekanú pažítku, kôpor a detskú krupicu. Vypracujeme jemnú hmotu, z ktorej lyžicou tvarujeme knedličky a varíme ich 10 minút v osolenej vode.








Diskusia k receptu