Foto: dora
Orientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa Zobraziť celý popisOrientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa chuti a preferencií. Niekto pikantnejšie, niekto jemnejšie, niekto hustejšie, niekto redšie, niekto radšej s krevetami, niekto s inými morskými plodmi. Berte preto tento recept ako inšpiráciu a kreujte, vymýšľajte a experimentujte. Ochutnávajte a dochucujte, doladujte. Čarujte a pochutíte si.
porcií
príprava
Suroviny
18 ks |
|
2 filety |
|
0,5 l (viď. nižšie postup) |
|
12 ks |
|
2 cm |
|
2 CL |
|
1 CL |
|
1/2 CL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 hlávky (čínska kapusta) |
|
na ozdobu |
|
na ozdobu |
|
70 g (alebo pšeničné) |
|
|
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Kokosovú múčku 10 PL vložíme do výkonného mixéra na smoothie, zalejeme teplou vodou 0,5 l a rozmixujeme na husté kokosové mlieko.
- 2
Cibuľku nakrájame nadrobno, opražíme na kokosovom oleji, pridáme nasekanú ostatnú zeleninu, zázvor a všetky koreniny až po tamarind a zalejeme kokosovým mliekom a dusíme do mäkka. Následne ju rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.
- 3
Do polievky hodíme šampiňóny, krevety a rybie filety nakrájané na menšie kúsky a uvaríme ich. Hustotu polievky teraz môžeme ešte doladiť, buď prilejeme horúcu vodu alebo kokosové mlieko. Ak ste nedávali zeleninový základ, teraz môžete vliať kokosovú smotanu, nechať polievku zovrieť a odstaviť.
- 4
Rezance uvaríme zvlášť v horúcej vode pár minút do zmäknutia.
- 5
Polievku servírujeme tak, že do misky najprv vložíme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme semienkami lúpaného konope, černušky, obložíme listami pak choi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne!
Tesim sa a dakujem! :-)
Dakujem :-*
Dakujem, bola naozaj vyborna! :-)
Dakujem velmi pekne. Ano, kazdy podla svojich chuti a napadov :-)
Ja zasa preferujem ryby a morske plody pred masom. Kazdy ma to svoje ;-)
:-) je sa na co! Ja milujem asi hocico kde je kokosove mlieko. A ked je to pikantna kombinacia kokosove mlieko + paradajkovy pretlak + feferonka, tak mnam!
No perfektne!!! Tesim sa, ze som inspirovala :-) Polievocka vyzera super. Dobru chut!