Orientálna karí polievka s krevetami

dora - fotkadora, 6. februára 2017
Orientálna karí polievka s krevetami
Foto: dora

Orientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa Zobraziť celý popisOrientálnych polievok, ako táto, je nespočet a osobne si myslím, že ani nie je možné napísať presné množstvá ingrediencií, každý nech si dá podľa chuti a preferencií. Niekto pikantnejšie, niekto jemnejšie, niekto hustejšie, niekto redšie, niekto radšej s krevetami, niekto s inými morskými plodmi. Berte preto tento recept ako inšpiráciu a kreujte, vymýšľajte a experimentujte. Ochutnávajte a dochucujte, doladujte. Čarujte a pochutíte si.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

18 ks
2 filety
0,5 l (viď. nižšie postup)
12 ks
2 cm
2 CL
1 CL
1/2 CL
2 PL
1 PL
2 hlávky (čínska kapusta)
 na ozdobu
 na ozdobu
70 g (alebo pšeničné)
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Kokosovú múčku 10 PL vložíme do výkonného mixéra na smoothie, zalejeme teplou vodou 0,5 l a rozmixujeme na husté kokosové mlieko.

  2. 2

    Cibuľku nakrájame nadrobno, opražíme na kokosovom oleji, pridáme nasekanú ostatnú zeleninu, zázvor a všetky koreniny až po tamarind a zalejeme kokosovým mliekom a dusíme do mäkka. Následne ju rozmixujeme ponorným mixérom na kašu.

  3. 3

    Do polievky hodíme šampiňóny, krevety a rybie filety nakrájané na menšie kúsky a uvaríme ich. Hustotu polievky teraz môžeme ešte doladiť, buď prilejeme horúcu vodu alebo kokosové mlieko. Ak ste nedávali zeleninový základ, teraz môžete vliať kokosovú smotanu, nechať polievku zovrieť a odstaviť.

  4. 4

    Rezance uvaríme zvlášť v horúcej vode pár minút do zmäknutia.

  5. 5

    Polievku servírujeme tak, že do misky najprv vložíme rezance, ktoré zalejeme polievkou. Dozdobíme semienkami lúpaného konope, černušky, obložíme listami pak choi.

Diskusia k receptu

mijaita
Tyhle asijske polevky miluju, ma to hacek - jedine bez krevet a ryb. Bohuzel, neni to ono, ale proste to nejim. Tak jsem na ni alespon po case dostala chut. Naposledy jsem varila pred Vanocema kachni pho. Take by ti jiste chutnala!
siisa
Krásne foto, oči jedia, ja krevety milujem a ostatné, presne ako píšeš, fantázii sa medze nekladú :) pekný receptík
monty469
Foto super, polievka musi byt skvela. Nedala by som sa dvakrat nukat ;-)
jerica
úžasnééé :-) foto čo dokáže "pichnúť do oka" kopírujem a preposielam :-)
dora
@Siisa (6.2.2017 15:57)

Dakujem velmi pekne. Ano, kazdy podla svojich chuti a napadov :-)
dora
@Mijaita (6.2.2017 14:08)

Ja zasa preferujem ryby a morske plody pred masom. Kazdy ma to svoje ;-)
mijaita
@Dora tomu ja rozumin, jasne. A uz to mam vymyslene, bude zitra a uz ted se tesim na ni
dora
@Mijaita (14.2.2017 20:51)

:-) je sa na co! Ja milujem asi hocico kde je kokosove mlieko. A ked je to pikantna kombinacia kokosove mlieko + paradajkovy pretlak + feferonka, tak mnam!
mijaita
Uvařeno, zblajznuto :-) Vařila více méně podle tvého receptu, líbil se mi, že ta zelenina byla rozmixovana do vývaru. Nicméně jsem citronovou trávu a zázvor dala čerstvé, přidala jsem několik kafírových lístků. Po uvaření vyndala, nalila konzervu kokosového mléka a thajskou ústřicovou omáčku, která není cítit rybinou. Místo krevet uvařená hlíva a pak stříbrné hřiby, které miluju. Díky za další recept do mého asijského portfolia :-) favie stars!


dora
@Mijaita (15.2.2017 12:16)

No perfektne!!! Tesim sa, ze som inspirovala :-) Polievocka vyzera super. Dobru chut!