Foto: elysa
Takto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma Zobraziť celý popisTakto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma prekvapil večerou, za čo som bola po 10-hodinovej pracovnej zmene viac ako vďačná...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kapra ponatierame cesnakovou pastou, nakoreníme, orascujeme a brušnú dutinu vytrieme horčicou. Môžeme použiť aj roztlačený cesnak, ale vtedy kapra aj osolíme.
-
2
Kapra necháme chvíľu nažiť koreninami, do brucha mu vložíme plátok masla.
-
3
Vyhrejeme rúru na 180 stupňov, vložíme do nej plech na ktorom budeme kapra piecť, na plech uložíme plátky masla. Keď sa maslo roztopí, porozlievame ho po celom plechu a uložíme naň kapra. Dáme piecť.
-
4
Počas pečenia kapra 2-3 krát pretočíme a podlievame ho výpekom.
-
5
Pečieme asi 25-30 minút podľa veľkosti ryby.
-
6
Takýto krásny filet bez kostí som dostala na môj tanier...
-
7
Obložila som si ho po svojom- čerstvou zeleninou- bez soli, neochutenou...
-
8
Kapor po pol hodinke...
-
9
Najradšej papáme rukami a zapíjame dobrým bielym vínkom, preberieme celý deň....
Diskusia k receptu