Kapor na rýchlo fotorecept

elysa - fotkaelysa, 6. augusta 2013
Kapor na rýchlo (fotorecept)
Foto: elysa

Takto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma Zobraziť celý popisTakto pripraveného kapra máme najradšej. Nepripravujem ho ja, ale manžel, ktorý je rybár a vďaka jeho záľube ich máme do sýtosti... A dnes ma prekvapil večerou, za čo som bola po 10-hodinovej pracovnej zmene viac ako vďačná...

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 2 kg




Postup

  1. 1

    Kapra ponatierame cesnakovou pastou, nakoreníme, orascujeme a brušnú dutinu vytrieme horčicou. Môžeme použiť aj roztlačený cesnak, ale vtedy kapra aj osolíme.

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapra necháme chvíľu nažiť koreninami, do brucha mu vložíme plátok masla.

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyhrejeme rúru na 180 stupňov, vložíme do nej plech na ktorom budeme kapra piecť, na plech uložíme plátky masla. Keď sa maslo roztopí, porozlievame ho po celom plechu a uložíme naň kapra. Dáme piecť.

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia kapra 2-3 krát pretočíme a podlievame ho výpekom.

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme asi 25-30 minút podľa veľkosti ryby.

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takýto krásny filet bez kostí som dostala na môj tanier...

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Obložila som si ho po svojom- čerstvou zeleninou- bez soli, neochutenou...

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kapor po pol hodinke...

    Kapor na rýchlo (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Najradšej papáme rukami a zapíjame dobrým bielym vínkom, preberieme celý deň....

Diskusia k receptu

janger
Kapra som nejedla uz roky rokuce....Vzdy som ho mala rada, len som sa bala tych kosticiek :-). Pochval manzela, pripravil ti paradnu veceru :-).
horalka66
kapra ja môžem vždy a tvoj je isto veľmi chutný :-) ukladám si do KK a vyskúšam
staja
Veľmi chutne to vyzerá, šikovný manžel.
bozulka
Kapra môžem vždy a vo všetkých možných úpravách...Jednoduchý,chutný.
motozuzika
@elysa Cesnaková pasta je aká? Kupovaná alebo domáca? Je v nej aj nejaký tuk alebo iba cesnak a soľ? Kapor je v chladničke, už sa naňho tešíme podľa tvojho receptu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia