Pečený kapor

jano46 - bez fotkyjano46, 7. februára 2013
Pečený kapor
Foto: jano46

Tento recept som si pripravil a upravil podľa seba. Na jeho prípravu potrebujeme jedného menšieho kapra, menšieho z toho dôvodu, že ho pečieme v kuse. Môj bol "vlastnoručne" chytený z rieky, preto som ho pred samotnou prípravou nedal do žiadneho roztoku či mlieka.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rybu si priečne narežeme z oboch strán a do zárezov vtrieme koreniny.

    Pečený kapor - obrázok 1
  2. 2

    Následne do takto pripravenej ryby, do zárezov vkladáme postupne narezanú slaninu a klobásu.

    Pečený kapor - obrázok 2
  3. 3

    Celú rybu okoreníme, na vrch dáme kúsky masla a podlejeme vodou.

    Pečený kapor - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 min., dĺžka pečenia závisí od veľkosti danej ryby. Potom alobal odkryjeme, pridáme stupne a podľa potreby rybu ešte zapečieme.

    Pečený kapor - obrázok 4
  5. 5

    Ako príloha sa môžu podávať zemiaky, ktoré sa dajú hneď pripraviť s rybou s menšou úpravou receptu a to tak, že do kapra už so všetkými ingredienciami vložíme na krúžky narezané zemiaky spolu s cibuľou, ktoré sme si samozrejme okorenili nejakým vhodným korením, zabalíme do alobalu tak, aby nám z neho šťava nevytiekla, ktorý sme si predtým zospodu potreli maslom a takto spolu pečieme, tu sa iba predĺži doba pečenia o cca 10 – 15 min., kvôli zemiakom. Taktiež to potom necháme zapiecť.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Sezónne jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

helca103
zaujímavý recept, už len niekde zohnať čerstvého kapra. Určite si recept ukladám veď čo ak ho budem potrebovať ::-)
afataga
podla mna je skoda kvalitnu cerstvu rybu kombinovat s klobasou, slaninou a korenim na ryby, uplne staci sol a rasca, popr. nejaka bylinky
izabella929
ej krucipísek.-)) toto je poriadma mňamkovina.-)))) tak na toto by som sa aj dala pozvať.-))))
denyany
jedného krásneho kapra mám v mrazáku ešte od Vianoc- mala som ich viac, použila len jedného. kapra mám veľmi rada, pripravujem ho všelijako, ale asi by som ho nekombinovala so slaninou a už vôbec nie s klobásou, je mastný dosť aj sám o sebe... ale proti gustu žiaden dišputát:-D
letisia
Krásna rybička. Vidím, že si tu nový. Tak vitaj na vareche.
jano46
Ďakujem za prívítanie aj za milé komentáre.
rulik
@micanela ,afataga ja myslím, že tej klobásky a slaninky tam nie je ať toľko aby prebilo chuť, veď kaprík nie je obalený v nich