Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou

Michal Škorec
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 26. decembra 2016
Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to iné štedrovečerné špeciality a chuťové zvyky. Hľadám aj nachádzam Zobraziť celý popisTéma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to iné štedrovečerné špeciality a chuťové zvyky. Hľadám aj nachádzam v nich inšpiráciu počas celého roka.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
50 g
30 g čerstvý
200 g




Postup

  1. 1

    Scedené brusnice, postrúhaný chren a mascarpone vymiešame do peny a dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Uhorky nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme šťavou z pomaranča a citróna, osolíme, okoreníme a posypeme kôprom. Podávame s plátkom údeného pstruha.

  3. 3

    Poznámka: Môžeme kúpiť hotový plátok údeného pstruha, vtedy sa pokrm podáva studený. Môžeme však pstruha zaúdiť aj doma na sporáku v sitku tak, že do hrnca dáme piliny, navrch dáme pstruha v sitku, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni údime 10–15 minút.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce i foto, úžasné suroviny, ráda bych ochutnala!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia