Údený pstruh s brusnicovo–chrenovou penou
šéfkuchár a spolumajiteľ Diva Restaurant pri synagóge v Trenčíne, 26. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Téma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to iné štedrovečerné špeciality a chuťové zvyky. Hľadám aj nachádzam Zobraziť celý popisTéma vianočný stôl je pestrou a bohatou prehliadkou slovenských tradičných jedál, veď čo región, to iné štedrovečerné špeciality a chuťové zvyky. Hľadám aj nachádzam v nich inšpiráciu počas celého roka.
porcie
príprava
Postup
-
1
Scedené brusnice, postrúhaný chren a mascarpone vymiešame do peny a dochutíme soľou a korením.
- 2
Uhorky nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme šťavou z pomaranča a citróna, osolíme, okoreníme a posypeme kôprom. Podávame s plátkom údeného pstruha.
- 3
Poznámka: Môžeme kúpiť hotový plátok údeného pstruha, vtedy sa pokrm podáva studený. Môžeme však pstruha zaúdiť aj doma na sporáku v sitku tak, že do hrnca dáme piliny, navrch dáme pstruha v sitku, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni údime 10–15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu