Losos na masle so zemiakmi fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 22. mája 2016
Losos na masle so zemiakmi (fotorecept)
Foto: skatulka

Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie vynikla jeho prirodzená chuť. Preto som sa rozhodla pre lahodnú Zobraziť celý popisKeď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie vynikla jeho prirodzená chuť. Preto som sa rozhodla pre lahodnú úpravu na masle s citrónom a bylinkami.

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Lososa ochutíme soľou a čiernym korením.

    Losos na masle so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do trocha olivového oleja pridáme maslo a lososa opečieme najskôr kožou dole.

  3. 3

    Keď je koža opečená a chrumkavá, lososa otočíme a pomaly dopekáme aj z druhej strany. Potor na čas, pretože nechceme aby bol veľmi vysušený, ale práve aby vo vnutri zostal krásne šťavnatý.

    Losos na masle so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver pridáme na panvicu ešte trochu masla, čerstvého tymiámu a stiahneme z ohňa. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.

  5. 5

    Panvicu môžeme prikryť a nechať ešte chvíľu odpočívať.

    Losos na masle so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a dochutíme len soľou, maslom a troškou tymiánu.

Diskusia k receptu

duskousko
Vynikajuce jedlo.., doporucujem lososa nerobit (neopekat!) prilis dlho, ale radsej si ho nechat "al diente"...alebo v "steakovej reci" "medium rare"...vtedy je kazda ryba najlepsia a najchutnejsia...!!! Inak, rovnaky sposob prirpavy sa da pouzit na kazdu rybu..., plati zasada, ze cim je ryba "mastnejsia" (tzn. maso ma viac tuku), je mozne ju ponechat v dlhsej tepelnej priprave...cim je "suchsia"...tym skor ju treba dat z ohna skor "dolu"...-;)!
Namiesto zemiakov by som vsak radsej uprednostnil salat...a prip. nejaky dip, napr. ranche sauce.., ale moze byt aj sauce Holandaise (ako na sparglu), prip."v najhorsom" tatarku, ktora vsak "prerazi" chut ryby...co by bola skoda..-;)! Kazdemu vsak ako chuti...-:))!
nadia56
dobre a chutne si navarila,
vyskusam upravit lososa podla tvojho receptu,
ja pripravujem lososa a zemiaky na pare,
tak budeme mat zmenu ☺
sracz
... v jednoduchosti je nielen krása, ale aj vynikajúca chuť, milá @skatulka a to platí aj o tomto Tvojom diele!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia