Foto: skatulka
Keď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie vynikla jeho prirodzená chuť. Preto som sa rozhodla pre lahodnú Zobraziť celý popisKeď pripravovať lososa, myslím si, že je najlepšie urobiť ho tak, aby čo najlepšie vynikla jeho prirodzená chuť. Preto som sa rozhodla pre lahodnú úpravu na masle s citrónom a bylinkami.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa ochutíme soľou a čiernym korením.
-
2
Do trocha olivového oleja pridáme maslo a lososa opečieme najskôr kožou dole.
- 3
Keď je koža opečená a chrumkavá, lososa otočíme a pomaly dopekáme aj z druhej strany. Potor na čas, pretože nechceme aby bol veľmi vysušený, ale práve aby vo vnutri zostal krásne šťavnatý.
- 4
Na záver pridáme na panvicu ešte trochu masla, čerstvého tymiámu a stiahneme z ohňa. Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
- 5
Panvicu môžeme prikryť a nechať ešte chvíľu odpočívať.
- 6
Medzitým si v osolenej vode uvaríme zemiaky a dochutíme len soľou, maslom a troškou tymiánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Namiesto zemiakov by som vsak radsej uprednostnil salat...a prip. nejaky dip, napr. ranche sauce.., ale moze byt aj sauce Holandaise (ako na sparglu), prip."v najhorsom" tatarku, ktora vsak "prerazi" chut ryby...co by bola skoda..-;)! Kazdemu vsak ako chuti...-:))!
vyskusam upravit lososa podla tvojho receptu,
ja pripravujem lososa a zemiaky na pare,
tak budeme mat zmenu ☺