Zuppa di pesce - rybacia polievka fotorecept
Foto: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
|
|
3 ks |
|
2 veľké strúčiky |
|
1500 ml |
|
1 dcl (alebo červené) |
|
900 g (alebo ryba sladkovodná či morská, mušle) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do veľkého hrnca nalejeme trochu oleja, cibuľu nakrájame najemno a opražíme na oleji. Pridáme celé strúčiky cesnaku, opražíme ich a potom z hrnca vyberieme a zahodíme. Ďalšia možnosť je cesnak nastrúhať na jemnom strúhadle priamo do hrnca.
-
2
Cibuľu s cesnakom zalejeme vínom a necháme ho trocha odpariť. Potom pridáme paradajkový pretlak, polievku zalejeme vodou, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Varíme asi 10 minút. Morské plody prepláchneme pod studenou vodou.
-
3
Následne do polievky vložíme morské plody. Ak ich nemáme k dispozícii, môžeme použiť mäso z akejkoľvek ryby alebo mušle.
-
4
Polievku varíme ďalších asi 20 minút. Potom znova, ak treba, dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
-
5
Podávame s čerstvým chlebom. Táto polievka sa jedáva v Taliansku na Vianoce a je typická hlavne v oblasť okolo Neapolu.
Je mi jasne, ze sehnat odpovidajici suroviny v Bratislave neni jednoduche, ovsem toto je neco, co nevim, jak bych mela pojmenovat . . . . .