Kapor vo vajci fotorecept

marcia6 - bez fotkymarcia6, 11. augusta 2016
Kapor vo vajci (fotorecept)
Foto: marcia6

Tento veľmi jednoduchý recept ma naučil priateľ, pamätal si ho z detstva, ale nikto v našom okolí ho nepoznal a ani na nete som ho nenašla. Skúsili sme ho urobiť, bolo to prekvapivo chutné. Kapor bol jemný, voňal cibuľkou, mal svoju vlastnú chuť, ktorú som vôbec nepoznala, lebo vždy bola potlačená korením, citrónom alebo cesnakom.

4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 ks
3 ks
4 štipky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Omastili sme wok pár kvapkami oleja a po zohriatí sme doň uložili mierne osolené podkovičky, ktoré sme ešte posypali štipkami bylinkového korenia na ryby. Bez podliatia sme ich zakryté nechali dusiť 10 minút.

    Kapor vo vajci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalších 10 minút na druhej strane a už to krásne voňalo.

    Kapor vo vajci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibule sme nakrájali na tenké polkolieska, zasypali sme podkovičky a dusili sa v cibuľke 10 minút.

    Kapor vo vajci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zaliali sme rozšľahanými osolenými vajíčkami.

    Kapor vo vajci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posledný krát sme pootáčali, aby sa zálievka rozpadla a neostalo nám vajíčko surové. Dusili sme na slabom stupni v prikrytom woku. Pre mňa je to úplne nová a nezvyčajná kombinácia. Jedlo je jemné a sýte, zajedali sme chlebom. Prajeme Vám dobrú chuť a pozor na kosti.

    Kapor vo vajci (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

evanaaa
Zasa niečo nezvyklé ale zaujímavé, kapra mám rada, ale kvôli kostiam by som skúsila skôr nejaké filety, lebo vyberať ich spomedzi vaječnej hmoty a cibule by sa mi asi nechcelo.
monty469
Kapra robievam často, lebo mám doma rybára, ale tento recept neviem, neviem. Ako píše @Evanaaa tie kosti hľadať v tej vaječnej mase, to nie je nič moc. Keď už, tak nejaké filety, to skôr :-)
haji
Uznávám, že je to netradiční recept a jak píše shora Evanaa a Monty469 - vidím problém v hledání kostí ve vaječném obláčku. Mám zkušenost s kaprem Liu, ten je obalen v těstíčku a také u něj je hledání kostí náročné - a to je těstíčko jen na kaprovi, kapr velký a vykostěn. Ale víme své, pár "kostiček" se vždycky najde. Já už s kostičkou u krčního doktora byla, dokonce v januári a bylo to moc slavné! Opatrnosti není nikdy dosti! V tomto receptu doporučuji použít filet, ne podkovičku!