Pečený sumec
Pečený sumec

Sumec v slaninke na pikantnej salse

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 19. júna 2017
Sumec v slaninke na pikantnej salse
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje menej škodlivín. Rád hosťom dokazujem, že sa dá aj pripraviť na desiatky chutných spôsobov...

4
porcie
25 minút
príprava
12 minút
na 185 °C

Suroviny

480 g (fileta)
120 g
120 g
60 g
10 g
500 g (väčšie)
20 g
1 ks
1 ks
50 ml
30 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filetu zo sumca osolíme a pokvapkáme citrónom. Zabalíme do slaniny, dáme na plech spolu s cherry paradajkami a pečieme pri 185 °C 12 minút.

  2. 2

    Do vriacej vody vložíme na 5 minút čerstvé paradajky s narezanou šupkou. Ľahko ich potom ošúpeme a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Salsa: Na rozohriatej panvici opražíme pokrájanú cibuľu na olivovom oleji a masle, pridáme nasekanú čili papričku, olúpané nakrájané paradajky, soľ, korenie, cukor, prelisovaný cesnak a bazalkové pesto. Sprudka pražíme asi 2–4 minúty. Salsu podávame so sumcom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Arnilka (20.6.2017 07:32)

Z čoho máš dojem že som sa bavil na účet autora? Pousmial som sa na reakcii@Zolik , vysvetlil som jej omyl a spolu sme sa zasmiali. Čo je na tom zlé? Prečo taká divná reakcia na tej troche humoru?
Nikto nezosmiešňoval ani autora a ani recept. Kedysi,
by sa pridali aj iný a bola by tu zábava, dnes je to niečo príšerné, naozaj už nepridám ani čiarku.:-(((
@Arnilka , nechapem co riesis: Ak si si nevsimla, nebavili sme sa na "autorov ucet s tvojimi 3!
@Altyn a ja sme sa bavili na MOJ ucet!
Ani jeden z nas nemal negativnu poznamku ci k autorovi, alebo k receptu. A co na tych 5 prispevkoch medzi nami bolo take "neplodne"? Altyn isiel s dobrou naladou do prace a ja som sa po dost narocnom dni pobavila.
P.S.: Tvoju reakciu povazujem slusne povedane, za velmi prehnanu. Verim, ze @redakcia a pan sefkuchar maju väcsi zmysel pre humor ako Ty.