Sumec v slaninke na pikantnej salse
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 19. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje Zobraziť celý popisRyba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje menej škodlivín. Rád hosťom dokazujem, že sa dá aj pripraviť na desiatky chutných spôsobov...
porcie
príprava
na 185 °C
Postup
-
1
Filetu zo sumca osolíme a pokvapkáme citrónom. Zabalíme do slaniny, dáme na plech spolu s cherry paradajkami a pečieme pri 185 °C 12 minút.
- 2
Do vriacej vody vložíme na 5 minút čerstvé paradajky s narezanou šupkou. Ľahko ich potom ošúpeme a nakrájame na kocky.
- 3
Salsa: Na rozohriatej panvici opražíme pokrájanú cibuľu na olivovom oleji a masle, pridáme nasekanú čili papričku, olúpané nakrájané paradajky, soľ, korenie, cukor, prelisovaný cesnak a bazalkové pesto. Sprudka pražíme asi 2–4 minúty. Salsu podávame so sumcom.
Tiež sumec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To je "... na desiatKu spôsobov". Nie na " desiatu" ... :-)))
:-) ;-) mas uplne pravdu, sa uchechtavam sama nad sebou
ale aj na tu Desiatu by bol dobry, nie?
mozno pan sefkuchar prida recepty na tych 10 (slovom desat) sposobov
Pa
Veď aj ja som sa zasmial, a to je dobre pred odchodom do práce! Vďaka tebe začínam deň s úsmevom. ;-)))
to ma velmi tesi! prajem Ti pohodovu sluzbu s usmevom na tvari a nezabudni si dat v paraci aj tu Desiatu :-)
Vďaka ti, no ja som si zbalil radšej pečivo so šunkou a zeleninou, lebo v paraci sa to jednoduchšie konzumujeme... :-)))
Milujem preklepy, niekedy z nich vyjdú krásne nezmysly a máš dôvod prečo sa usmievať. Ale už musím ísť. Aj tebe pekný deň.;-)))
dakujem.
Nech sa páči.
Z čoho máš dojem že som sa bavil na účet autora? Pousmial som sa na reakcii@Zolik , vysvetlil som jej omyl a spolu sme sa zasmiali. Čo je na tom zlé? Prečo taká divná reakcia na tej troche humoru?
Nikto nezosmiešňoval ani autora a ani recept. Kedysi,
by sa pridali aj iný a bola by tu zábava, dnes je to niečo príšerné, naozaj už nepridám ani čiarku.:-(((
A vy ste si overili u autora receptu či naozaj pozná "desiatky" receptov? To môže poznať 68, alebo 90...Ale možno ich pozná len osem či deväť, a to je potom "desiatka".
Ja viem že je to blbosť, ale je divné že okamžite meníte všetko, o čo Vás ktosi požiada, lebo dotyčnému sa to nepáči. A čo, aj pre Vás to bola taká divná diskusia? :-(((
No vidíš, žiadna chyba tam nebola, to len @Zolik si to zle prečítala, PRESNE TAK AKO TY! Akurát ona si to uvedomila a zasmiali sme sa, Ty si hneď osočovala.
Nemeníme hneď všetko na požiadanie, ale v tomto prípade slovo "desiatky" do vety štylisticky pasovalo lepšie, preto sme ho použili. A pán šéfkuchár pozná určite viac ako 10 receptov, v ktorých sú použité sladkovodné ryby :)
Ja viem, že ich pozná určite viac, veď som písal že je to blbosť, bol to len nevinný príklad. Ale tým že ste to opravili, ako by ste súhlasili s tým, že takáto diskusia sem nepatrí, lepšie je keď sa Varecháči hádajú a osočujú. Preč s humorom a milým slovom, vezmite palice a kamene, nech je tu"zábava" ako v reality show!
Mali ste napísať že to síce zmeníte, ale kvôli tomu že to štylisticky lepšie pasuje...
@Altyn a ja sme sa bavili na MOJ ucet!
Ani jeden z nas nemal negativnu poznamku ci k autorovi, alebo k receptu. A co na tych 5 prispevkoch medzi nami bolo take "neplodne"? Altyn isiel s dobrou naladou do prace a ja som sa po dost narocnom dni pobavila.
P.S.: Tvoju reakciu povazujem slusne povedane, za velmi prehnanu. Verim, ze @redakcia a pan sefkuchar maju väcsi zmysel pre humor ako Ty.
prepáč, nič neriešim!!! pridala som iba svoj názor tak ako aj ty. Maj sa pekne!!!
@pusta sa nezaprie ani v @Arnilka :-)
:-) zaujimavy postreh :-)
vidiet, ze mas zmysel pre humor