Sumec v slaninke na pikantnej salse

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 19. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Sumec v slaninke na pikantnej salse Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Ryba – kráľovná sladkých vôd – si zaslúži aj titul kráľovnej stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so „slanou“ sestrou obsahuje menej škodlivín. Rád hosťom dokazujem, že sa dá aj pripraviť na desiatky chutných spôsobov...

4
porcie
25 min
príprava
12 min
na 185 °C

Suroviny

480 g (fileta)
120 g
120 g
60 g
10 g
500 g (väčšie)
20 g
1 ks
1 ks
50 ml
30 g
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Filetu zo sumca osolíme a pokvapkáme citrónom. Zabalíme do slaniny, dáme na plech spolu s cherry paradajkami a pečieme pri 185 °C 12 minút.

  2. 2

    Do vriacej vody vložíme na 5 minút čerstvé paradajky s narezanou šupkou. Ľahko ich potom ošúpeme a nakrájame na kocky.

  3. 3

    Salsa: Na rozohriatej panvici opražíme pokrájanú cibuľu na olivovom oleji a masle, pridáme nasekanú čili papričku, olúpané nakrájané paradajky, soľ, korenie, cukor, prelisovaný cesnak a bazalkové pesto. Sprudka pražíme asi 2–4 minúty. Salsu podávame so sumcom.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 7 ľudí (4,4 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist