Zubáčom plnené štrúdľové batôžky fotorecept
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 23. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 23. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
15 minút
na 185 °C
na 185 °C
Postup
-
1
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
-
2
Filety zo zubáča okoreníme, dáme na špenát, pridáme tymian, olivy, citrónovú šťavu a nastrú- hanú gorgonzolu.
-
3
Kraje cesta potrieme žĺtkom a preložíme ich zo všetkých strán do stredu. Na záver potrieme zvyšným žĺtkom celé cesto.
-
4
Pečieme pri 185 °C po dobu 15 minút. Podá- vame so šalátom z rukoly, čakanky a ľadového šalátu. Na ochutenie použijeme biely sezam, balzamikový ocot, cukor a citrónovú šťavu.
Diskusia k receptu