Rybacie koláčiky
Rybacie koláčiky

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky fotorecept

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 23. júna 2017
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 185 °C

Suroviny

4 filety
1 bal
100 g
10 g
5 g
100 g
200 g
1 ks
20 ml
5 g
2 ks
80 ml
3 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Filety zo zubáča okoreníme, dáme na špenát, pridáme tymian, olivy, citrónovú šťavu a nastrú- hanú gorgonzolu.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kraje cesta potrieme žĺtkom a preložíme ich zo všetkých strán do stredu. Na záver potrieme zvyšným žĺtkom celé cesto.

    Zubáčom plnené štrúdľové batôžky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri 185 °C po dobu 15 minút. Podá- vame so šalátom z rukoly, čakanky a ľadového šalátu. Na ochutenie použijeme biely sezam, balzamikový ocot, cukor a citrónovú šťavu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia