Kapor po mlynársky s listovým šalátom
Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Podkovičky z kapra opláchneme a osušíme. Osolíme, posypeme rascou a obalíme v múke. Pečieme na masle pri miernej teplote asi 5 minút z každej strany.
- 2
Keď je ryba opečená, preložíme ju na kuchynskú utierku a zbavíme ju tak prebytočného tuku. Potom ju pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvo nasekanou vňaťou.
- 3
Šalát, špenát, valeriánku premiešame, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a med. Šalát môžeme obohatiť aj inou zeleninou.
Tiež mlynársky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To bude ten 2/10 (slovom: druhy z desiatich)
Ešte bude ďalších 6, čiže 8 je istých :) Tie ďalšie treba vyskúšať osobne v Rusovciach.
Budeme radi, ak nám napíšete, či Vám chutilo.