Kapor po mlynársky
Kapor po mlynársky

Kapor po mlynársky s listovým šalátom

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017
Kapor po mlynársky s listovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

4 podkovičky
100 g
200 g
1 ks
50 g
20 ml
1 ks
50 g
50 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podkovičky z kapra opláchneme a osušíme. Osolíme, posypeme rascou a obalíme v múke. Pečieme na masle pri miernej teplote asi 5 minút z každej strany.

  2. 2

    Keď je ryba opečená, preložíme ju na kuchynskú utierku a zbavíme ju tak prebytočného tuku. Potom ju pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvo nasekanou vňaťou.

  3. 3

    Šalát, špenát, valeriánku premiešame, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a med. Šalát môžeme obohatiť aj inou zeleninou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Pekny recept, vyzera velmi jednoducho a chutne.
To bude ten 2/10 (slovom: druhy z desiatich)
@Zolik (20.6.2017 16:56)

Ešte bude ďalších 6, čiže 8 je istých :) Tie ďalšie treba vyskúšať osobne v Rusovciach.
@redakcia dakujem, uz som si pozrela aj webstranku, prestudovala jedalny a napojovy listok. Vyzera velmi dobre. Dobry tip na vylet.