Kapor po mlynársky s listovým šalátom

Libor Jantolák
šéfkuchár hotela Ponteo activity park**** v Bratislave-Rusovciach, 20. júna 2017 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kapor po mlynársky s listovým šalátom Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava

Suroviny

4 podkovičky
100 g
200 g
1 ks
50 g
20 ml
1 ks
50 g
50 g
20 g
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Podkovičky z kapra opláchneme a osušíme. Osolíme, posypeme rascou a obalíme v múke. Pečieme na masle pri miernej teplote asi 5 minút z každej strany.

  2. 2

    Keď je ryba opečená, preložíme ju na kuchynskú utierku a zbavíme ju tak prebytočného tuku. Potom ju pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme čerstvo nasekanou vňaťou.

  3. 3

    Šalát, špenát, valeriánku premiešame, pridáme olivový olej, citrónovú šťavu a med. Šalát môžeme obohatiť aj inou zeleninou.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist