Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 19. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks (po 100 g) |
|
120 g |
|
1 ks čerstvá |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
|
|
250 ml |
|
200 ml |
|
|
|
2 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
na podávanie |
|
|
|
|
|
Krupicové kocky: | |
100 g |
|
400 ml |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú papriku, pretlak, trošku bieleho vína, necháme zredukovať a podlejeme zeleninovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Filety pstruha potom vložíme do omáčky, pomaličky pošírujeme 7–8 minút a podávame na tanieri s krupicovou prílohou, citrónom, prípadne troškou kyslej smotany.
- 3
Krupicové kocky: Vývar necháme zovrieť a za stáleho miešania doň sypeme krupicu. Varíme, až kým nezhustne, ochutíme soľou, mletým čiernym korením. Rozlejeme na plech, necháme vychladnúť a nakrájame na rovnomerné kocky asi 1x1 cm. Panvicu s maslom rozpálime, kocky urestujeme dozlatista, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ako prílohu k paprikášu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu