Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 19. októbra 2016
Paprikáš zo pstruha s krupicovými kockami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 100 g)
120 g
1 ks čerstvá
2 PL
100 ml
250 ml
200 ml
2 ks stredne veľká
3 strúčiky
 na podávanie
Krupicové kocky:
100 g
400 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Posekanú cibuľu, cesnak a potom na malé kocky pokrájanú papriku opečieme na masle. Pridáme mletú papriku, pretlak, trošku bieleho vína, necháme zredukovať a podlejeme zeleninovým vývarom. Po zredukovaní vývaru zjemníme smotanou na šľahanie, dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou. Omáčku rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Filety pstruha potom vložíme do omáčky, pomaličky pošírujeme 7–8 minút a podávame na tanieri s krupicovou prílohou, citrónom, prípadne troškou kyslej smotany.

  3. 3

    Krupicové kocky: Vývar necháme zovrieť a za stáleho miešania doň sypeme krupicu. Varíme, až kým nezhustne, ochutíme soľou, mletým čiernym korením. Rozlejeme na plech, necháme vychladnúť a nakrájame na rovnomerné kocky asi 1x1 cm. Panvicu s maslom rozpálime, kocky urestujeme dozlatista, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame ako prílohu k paprikášu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia