Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich. Zobraziť celý popisPri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 cm | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 strúčikov | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 kocka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrsť (zmes lesných) | 
                                                             | 
                                                    
| 70 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Koreniny: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 12 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Dám variť vodu, tak 2 litre s koreninami a soľou (koreniny dám do sitka, aby som ich potom mohol vybrať). Očistené, nakrájané zemiaky pridám do nej aj s kockou zeleninového bujónu a sušenými hubami. Keď sú zemiaky už mäkké dám do vody variť pstruha tak na 4 - 5 minút. Pred varením stiahnem z neho kožu. Tu dám variť tiež nech je silnejší vývar. Hrniec odstavím koreniny a kožu vyberiem preč. Pstruha dám na tanier a vidličkou ho rozmrvím na drobnejšie kúsky. Vývar zo zemiakmi budem potrebovať.
- 2
 Cibuľu cesnak a zeleninu som očistil a krájal na drobno. Slaninu, papriku, paradajky a zázvor pokrájal tiež na drobno. Do hrnca som dal za lyžicu oleja a na to slaninu. Slanina pri roztápaní tak nestrieľa. Nechám ju čo najviac vyškvariť, až potom pridám cibuľu, ktorú dobre podusím a napokon pridám cesnak so zázvorom. Par krát premiešam a pridám papriky a paradajky. Nechám podusiť do mäkka a teraz zalejem rybacím vývarom so zemiakmi a sušenými hubami.
- 3
 Nechám povariť asi 7 - 8 minút a dám petržlenovú vňať a odstavím zo sporáka. To dusenie ide rýchlo preto je treba urobiť prvý vývar. Mám hotovo a môžme obedovať, alebo večerať. Želám dobrú chuť.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu