Foto: patroveckypitrs
Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich. Zobraziť celý popisPri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád rybacie polievky a toto je jedná z nich.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
3 cm |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1 kocka |
|
1 hrsť (zmes lesných) |
|
70 g |
|
1 PL |
|
Koreniny: | |
6 ks |
|
12 ks |
|
3 ks |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Dám variť vodu, tak 2 litre s koreninami a soľou (koreniny dám do sitka, aby som ich potom mohol vybrať). Očistené, nakrájané zemiaky pridám do nej aj s kockou zeleninového bujónu a sušenými hubami. Keď sú zemiaky už mäkké dám do vody variť pstruha tak na 4 - 5 minút. Pred varením stiahnem z neho kožu. Tu dám variť tiež nech je silnejší vývar. Hrniec odstavím koreniny a kožu vyberiem preč. Pstruha dám na tanier a vidličkou ho rozmrvím na drobnejšie kúsky. Vývar zo zemiakmi budem potrebovať.
- 2
Cibuľu cesnak a zeleninu som očistil a krájal na drobno. Slaninu, papriku, paradajky a zázvor pokrájal tiež na drobno. Do hrnca som dal za lyžicu oleja a na to slaninu. Slanina pri roztápaní tak nestrieľa. Nechám ju čo najviac vyškvariť, až potom pridám cibuľu, ktorú dobre podusím a napokon pridám cesnak so zázvorom. Par krát premiešam a pridám papriky a paradajky. Nechám podusiť do mäkka a teraz zalejem rybacím vývarom so zemiakmi a sušenými hubami.
- 3
Nechám povariť asi 7 - 8 minút a dám petržlenovú vňať a odstavím zo sporáka. To dusenie ide rýchlo preto je treba urobiť prvý vývar. Mám hotovo a môžme obedovať, alebo večerať. Želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu