Ryby morské

  • Fish & Chips trocha inak (fotorecept)

    Fish & Chips trocha inak (fotorecept)

    Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni zmes stále miešame. Popritom vsypeme provensalské korenie, granulovaný cesnak, trochu soli a korenia. Zmes miešame, až kým...

  • Tuniakový burger

    Tuniakový burger

    V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.

  • Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Quinoový šalát s maslovou rybou (fotorecept)

    Zrnká quinoy pred tepelnou úpravou namočíme na niekoľko hodín do vody. Varíme ich na miernou ohni asi 15 až 20 minút, jeden a pol hrnčeka vody na jeden hrnček quinoy. Zeleninový vývar necháme zovrieť, potom ho osolíme.

  • Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré
  • Mediteránska rapsódia

    Mediteránska rapsódia

    Špagety s paradajkovo-tuniakovou omáčkou posypané nastrúhaným ovčím syrom ozdobte lístkami bazalky a vychutnávajte si stredomorskú chuť.

  • Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

    Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou

    Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť a jednoduchosť prípravy. Vždy mi pripomína leto, oddych, pohodu a prímorskú dovolenkovú atmosféru.

  • Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Treska s kuracou pečeňou (fotorecept)

    Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba chuť iných korenín a potravín. Takto upravená pečeň v oleji s chuťou pripomína treščiu.

  • Aljašská treska so zázvorom

    Aljašská treska so zázvorom

    Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň relaxujem a snažím sa dodržať neslanú diétu. Je to stránka o receptoch preto ju navštevujem. Ale zarazilo ma, že do...

  • Zapečené plnené paradajky

    Zapečené plnené paradajky

    Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj pre oči.

  • Viedenský sleďový šalát
  • Grilovaný pangasius na ihle

    Grilovaný pangasius na ihle

    Papriky nakrájame na väčšie kocky. Rozmrazené rybie filé osušíme papierovým obrúskom a nakrájame ich na stredne veľké hrubé kocky.

  • Cestovinový šalát so surimi tyčinkami

    Cestovinový šalát so surimi tyčinkami

    Odvaríme si cestoviny, medzitým si v miske zmiešame nakrájanú uhorku, olivy plnené lososom, surimi tyčinky, pridáme kukuricu, sladkú zaváranú malú cibuľku, pokvapkáme citrónovou šťavou, okoreníme, osolíme, pridáme asi 3 lyžice...

  • Grilované makrelové špízy (fotorecept)

    Grilované makrelové špízy (fotorecept)

    Môžeme použiť aj iné druhy rýb.

  • Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi

    Losos s dusenou zeleninkou a pečenými zemiakmi

    Filety z lososa si krátko opečieme na roztopenom masle, pri opečení si ho osolíme :) zemiačky si nakrájame na tenké plátky, poukladáme na plech, osolíme, pridáme olej a upečieme, kým nie sú krásne chrumkavé...

  • Cuketové špagetky

    Cuketové špagetky

    Toto je moja srdcovka, rýchle, zdravé, jednoduché :) stačí len odvariť špaldové špagety.

  • Nakladané lososové plátky s cviklou (fotorecept)

    Nakladané lososové plátky s cviklou (fotorecept)

    Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného. Cez perforovaný bude odtekať voda z lososa. Filetu potrieme brandy a okoreníme.

  • Pečenáče z makrely

    Pečenáče z makrely

    Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

  • Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste

    Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste

    Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá urobí toto jedlo ešte chutnejšie.

  • Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

    Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

    Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, soľ a varíme sous vide pri 55 °C 8 minút (Pozn. red. : sous vide - metóda, pri ktorej sú...

  • Recept bez obrázku

    Cuketovo-tuniakový teplý šalát

    Zdravý a chutný šalát

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist