Ryby morské

  • Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom...

  • Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Zapečené špagety s tuniakom

    Zapečené špagety s tuniakom

    Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.

  • Zeleninový šalát s tuniakom

    Zeleninový šalát s tuniakom

    Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý si pripravíte len za 20 minút, neostane nikto z rodiny hladný a ani nešťastný.

  • Pomazánka z tresčích jater

    Pomazánka z tresčích jater

    Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu, nejen na Silvestra :-) @remcula

  • Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou (fotorecept)

    Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou (fotorecept)

    „Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na mojej „chabej“ telesnej stránke. … ale už došlo aj na mňa. 30. novembra a 1. decembra t.

  • Makrelová nátierka

    Makrelová nátierka

    Domáce nátierky sú chutnou a zdravou náhradou za maslo. Nátierky z rybieho mäsa s čerstvým chrumkavým pečivom sú ideálnym doplnkom k posedeniu s priateľmi alebo na rodinný piknik.

  • Pečený marinovaný sumec (fotorecept)

    Pečený marinovaný sumec (fotorecept)

    Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát sme mali túto rybu a mali sme obavy, ako bude chutiť. Rybu som prvýkrát sám filetoval a marinádu som si...

  • Morský čert s olivovou salsou (fotorecept)

    Morský čert s olivovou salsou (fotorecept)

    Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná ryba, no chuť ma vybornú.

  • Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Domáci marinovaný losos (fotorecept)

    Jednoduchý spôsob ako si pripraviť "údeného" lososa doma, ktorý je navyše chutnejší, lacnejší a je ho viac ;) Ide v podstate o marinovaného lososa, ktorý nevyžaduje žiadnu tepelnú úpravu, len trpezlivosť vyčkať, kým bude...

  • Pražma na cibuli a citróne (fotorecept)

    Pražma na cibuli a citróne (fotorecept)

    Veľmi chutný spôsob prípravy pre milovníkov týchto rýb :-)

  • Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou

    Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom, je explóziou farieb a skvelej chuti.

  • Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi

    Losos na medovo-horčicovej omáčke s orechmi

    Milujeme lososa asi na všetky sposoby, tento je taký vianočný, preto som sa rozhodla s týmto receptom podeliť s vami :D

  • Losos na teriyaki omáčke

    Losos na teriyaki omáčke

    Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť. Prajem dobrú chuť....

  • Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami

    Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej fazule a špenátu a vychutnajte si toto stredomorské jedlo.

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Fish and Chips v tortille

    Fish and Chips v tortille

    Slávne britské jedlo Fish&Chips vzniklo v druhej polovici 19. storočia v rade robotníckej triedy a je to zmesou židovskej a francúzskej kuchyne.

  • Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou

    Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový šalát Nicoise a jeho súčasťou boli aj vajíčka varené na tvrdo. Aj s nimi je dobrý, ale keď sa mi...

  • Cestovinovo-tuniakový šalát

    Cestovinovo-tuniakový šalát

    Rýchly a chutný cestovinový šalát vhodný na obed aj na večeru. :)

  • Recept bez obrázku

    Kapr po jihočesku

    Tento recept na stránkách Varechy věnuji @Monty469. Milé kamarádce, přítelkyni, které manžel rybár chytí dostatek rybích zásob. Čerpáno z knihy Česká kuchyně tradiční i dnešní, sváteční i všední, autorky Juliana A. Fialová,...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist