Ryby morské

  • Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept)

    Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept)

    Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

  • Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Rybacia balotínka s chrenovou omáčkou (fotorecept)

    Plátky lososa rozkrojíme cez stred ako knihu, osolíme, posypeme štipkou čili a kôprom. Zrolujeme do rolky, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a konce zaviažeme.

  • Sardinkové placky

    Sardinkové placky

    Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si ich zamilujete.

  • Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Cviklové palacinky s marinovaným lososom

    Očistenú filetu z lososa necháme marinovať 12 hodín v nastrúhanej mrkve, 2 lyžiciach soli, 2 lyžiciach cukru, lyžičke kardamómu a kôry z 1 citróna. Po marinovaní filetu umyjeme a osušíme.

  • Sardinková nátierka

    Sardinková nátierka

    Plechovku sardiniek spolu s ostatnými prísadami ľahko premeníte na chutné a rýchle jedlo.

  • Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou

    Zlatá pražma s batátovým pyré a grilovanou zeleninou

    Objednala som si zeleninovú debničku, tak som si vymyslela tento recept, aby som mohla túto skvelú, chrumkavú zeleninku využiť.

  • Ryba v jogurtovej omáčke

    Ryba v jogurtovej omáčke

    Rybie filé umyjeme a trochu vysušíme. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno nasekáme.

  • Recept bez obrázku

    Nátierka z údeného lososa

    Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.

  • Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou

    Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme na miernom ohni približne 8 minút. Ako náhle sa voda začne vstrebávať, hrniec dáme preč z platne. Cez hrniec...

  • Frittata s rybou

    Frittata s rybou

    Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo každý to môže pripravovať v rôzne veľkých zapekacích nádobách. Ako vravím (píšem), len inšpirácia.

  • Špagety zo Stredomoria

    Špagety zo Stredomoria

    Špagety zo Stredomoria sa nezaobídu bez dusenej zeleniny, ančovičiek a tuniaka. Celé to zavŕšite nastrúhaným parmezánom a môžete si byť istý, že s týmto jedlom určite zožnete úspech a skvelo predvediete svoje kulinárske schopnosti.

  • Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

    Rybacie cartoccio s hráškovým pyré

    Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej ryby.

  • Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept)

    Ryba s pórom a zemiakmi v jednom hrnci - Peix amb porros i patates a la caçola (fotorecept)

    Jednoduché jedlo katalánskych babičiek. Môže sa použiť akákoľvek biela ryba, ja som v tomto recepte použila morskú šťuku. Použitím kvalitnejšej ryby, ako napríklad morského čerta, toto jedlo povýšite na luxusnú pochúťku.

  • Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacia polievka s toastom „aioli“

    Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a varíme aspoň 5 hodín. Hotový vývar prelejeme cez sito.

  • Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    Losos s teriyaky a rezancami z cukety (fotorecept)

    V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty z každej strany. Medzitým zmiešame jarnú cibuľku so zázvorom, sójovou omáčkou, s medom a vínnym octom. Prilejeme do panvice s lososom...

  • Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)

    Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou (fotorecept)

    Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com), ktorý si vyskúšali výhercovia novembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Zapečené špagety s tuniakom

    Zapečené špagety s tuniakom

    Zapečené špagety s tuniakom sú určite chutným stredomorským jedlom s paradajkovou omáčkou, cesnakom, olivovým olejom, syrom ricotta a stredomorským korením. Bohatú chuť jedla doplňte vhodne vybraným vínom.

  • Zeleninový šalát s tuniakom

    Zeleninový šalát s tuniakom

    Dnes sa vám nechce variť? Žiadny problém. S týmto chutným a nutrične bohatým šalátom, ktorý si pripravíte len za 20 minút, neostane nikto z rodiny hladný a ani nešťastný.

  • Pomazánka z tresčích jater

    Pomazánka z tresčích jater

    Na Silvestra jsem neměla kdy a tak doufám, že se recept hodí i na nějakou oslavu, nejen na Silvestra :-) @remcula

  • Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou (fotorecept)

    Treska na masle so zeleninovým šalátom a polentou (fotorecept)

    „Prišiel na psa mráz, doskákal junáčik“! Sedemdesiat rokov som odolával chirurgickým zákrokom pri plnej anastézii na mojej „chabej“ telesnej stránke. … ale už došlo aj na mňa. 30. novembra a 1. decembra t.

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist