Foto: zuzika27
Milujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku. A keďže som od sestričky dostala kapríka, rozhodla Zobraziť celý popisMilujem tresku, ale to čo nám dnes predávajú v obchodoch už niekedy pomaly ani neobsahuje rybičku. A keďže som od sestričky dostala kapríka, rozhodla som sa spraviť si tresku vlastnú. Mňamky mňam :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vody, octu, soli, bobkového listu a čierneho korenia si spravíme nálev. Privedieme do varu. Do nálevu vložíme rybu a varíme 15 min. Potom rybu odstavíme a necháme na chladnom mieste min. 24 hod. odstáť.
-
2
Rybu scedíme a oberieme od kosti. Nastrúhame si mrkvu, nakrájame kyslé uhorky a cibuľu - na menšie kúsky.
-
3
Pridáme ostatné ingrediencie. Soľ, horčicu a čierne korenie pridáme podľa chuti.
-
4
Všetko poriadne zmiešame a necháme odstáť min. 12 hod. - cez noc. A ráno už len čerstvý rožok a môžeme baštiť :) Vyšlo mi asi 2,5 kg tresky. Chutí fantasticky !
OH, to je krásné foto i velká dobrota na něm zachycená. Tak to ti hlasitě závidím - manžela rybáře a 2 mrazáky. Já mám bratra rybáře, ale nějak nic moc, spíš nic. Mávám!! Zdravím!!
Milá @Haji ďakujem ti veľmi pekne. Tento šalátik mňa samú prekvapil, aký je dobrý. Vieš je fajn mať manžela rybára, ale niekedy mám tých rýb pokrk. Tak sa snažím vymýšľať rôzne recepty na ich prípravu. Už sa ale teším , keď začne rybárska sezona a bude nosiť pstruhy, lebo tie mám najradšej a zubáče, to je tiež veľmi dobrá ryba. Ešte raz pozdravujem na Moravu a ešte krásny večer ti prajem :-)
Vyzerá úúúžasne.Domáca treska to je niečo.A samozrejme chválim aj @ Zuzika.Dobrota prevelikáá.Pozdravujem.
2 kg a za dva dni boli fuč