Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste

podravkaPodravka, 5. augusta 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Grilovaná biela ryba v aromatickej krusteFoto: podravka

Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá urobí toto jedlo ešte chutnejšie.

4
porcie
55 min
príprava

Suroviny

800 g
75 g
125 g
3 PL nastrúhaný
50 ml
1 KL
1 PL nasekaná
1 PL nasekaná
1 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Filety zalejeme Podravka grill tekutou marinádou s pivom a necháme postáť 30 minút.

  2. 2

    Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou bazalkou, nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom a dobre premiešame. Pridáme olivový olej a znovu dobre premiešame.

  3. 3

    Do pripravenej zmesi dáme namarinovanú rybu a poriadne ju obalíme.

  4. 4

    Takto pripravené filé ugrilujeme na dobre vyhriatom grile alebo grilovacej panvici z oboch strán, kým pekne nezhnedne.

  5. 5

    Podávame s plátkami citróna a prílohou podľa vlastného výberu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist