Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Foto: podravka
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá urobí toto jedlo ešte chutnejšie.
4
porcie
porcie
55 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety zalejeme grill tekutou marinádou s pivom a necháme postáť 30 minút.
- 2
Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou bazalkou, nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom a dobre premiešame. Pridáme olivový olej a znovu dobre premiešame.
- 3
Do pripravenej zmesi dáme namarinovanú rybu a poriadne ju obalíme.
- 4
Takto pripravené filé ugrilujeme na dobre vyhriatom grile alebo grilovacej panvici z oboch strán, kým pekne nezhnedne.
- 5
Podávame s plátkami citróna a prílohou podľa vlastného výberu.
Tiež grilovaná ryba:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu