Rolky zo pstruha s cibuľovou plnkou

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
Rolky zo pstruha s cibuľovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

8 ks
400 g
100 ml
2 ks
20 g
5 g
5 g
5 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Filety zo pstruha kuchynsky opracujeme a zbavíme kostičiek. Osolíme, okoreníme a necháme odstáť, kým nespravíme nálev. Nálev pripravíme z 1 l vody, 100 ml octu, bobkových listov, celého čierneho a nového korenia, soli a mletého čierneho korenia. Nálev musí byť chuťovo silnejší, lebo pstruh a cibuľa ho vstrebú.

  2. 2

    Na oleji opražíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Rozložíme ju na filety zo pstruha, zrolujeme a vzniknuté rolky zafixujeme špáradlom.

  3. 3

    Rolky ukladáme vedľa seba do vhodnej nádoby nahusto. Potom zalejeme horúcim nálevom (90 °C) a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky odstáť do druhého dňa. Podávame s domácim chlebom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia