Rolky zo pstruha s cibuľovou plnkou
Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Filety zo pstruha kuchynsky opracujeme a zbavíme kostičiek. Osolíme, okoreníme a necháme odstáť, kým nespravíme nálev. Nálev pripravíme z 1 l vody, 100 ml octu, bobkových listov, celého čierneho a nového korenia, soli a mletého čierneho korenia. Nálev musí byť chuťovo silnejší, lebo pstruh a cibuľa ho vstrebú.
- 2
Na oleji opražíme na pásiky nakrájanú cibuľu. Rozložíme ju na filety zo pstruha, zrolujeme a vzniknuté rolky zafixujeme špáradlom.
- 3
Rolky ukladáme vedľa seba do vhodnej nádoby nahusto. Potom zalejeme horúcim nálevom (90 °C) a necháme vychladnúť. Potom dáme do chladničky odstáť do druhého dňa. Podávame s domácim chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu