Filet zo sumca s čili salsou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 14. júla 2016
Filet zo sumca s čili salsou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

480 g (alebo iná ryba)
120 g
50 g
5 g
60 g
500 g
1 ks
1 ks
120 g
80 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vriacej vode krátko obvaríme paradajky, po ochladení paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvičke na olivovom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú čili papričku a na kocky pokrájané ošúpané paradajky. Krátko podusíme a pridáme kečup, maslo a dochutíme soľou.

  2. 2

    Filetu zo sumca osolíme a zabalíme do oravskej slaniny, dáme na vymastený plech spolu s cherry paradajkami a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 160 °C.

  3. 3

    Na tanier dáme paradajkovú salsu, potom položíme upečenú rybu, dozdobíme pečenými cherry paradajkami a prelejeme bazalkovým pestom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: