Filet zo sumca s čili salsou
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 14. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 14. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vriacej vode krátko obvaríme paradajky, po ochladení paradajky ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvičke na olivovom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú čili papričku a na kocky pokrájané ošúpané paradajky. Krátko podusíme a pridáme kečup, maslo a dochutíme soľou.
- 2
Filetu zo sumca osolíme a zabalíme do oravskej slaniny, dáme na vymastený plech spolu s cherry paradajkami a pečieme v rúre asi 15 minút pri teplote 160 °C.
- 3
Na tanier dáme paradajkovú salsu, potom položíme upečenú rybu, dozdobíme pečenými cherry paradajkami a prelejeme bazalkovým pestom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu