Foto: radox1
S halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k Zobraziť celý popisS halászlé je to podobné ako s gulášom,čo región,to iné zloženie,ale základ je rovnaký-cibuľa,ryba a červená mletá paprika.Nechal som si odložit niekolko kaprích hláv,k tomu jeden kapor,v mrazáku som mal zopár ostriežov,samozrejme čím viac druhov rýb,tým lepšie.Mlieč nakoniec je super,s ikrami pozor-niektoré sú nahorklé.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapra pozporcujeme,pekné kúsky nasolíme a dáme bokom.do velkého hrnca vložíme zbytky kapra,hlavy bez žiaber a očí,soľ,celé čierne korenie,cesnak,feferony,rajčiny,zelené papriky,všetko zalejeme vodou a varime 2-3 hodiny do rozpadnutia masa od kostí.potom všetko dobre prepasírujeme cez nie úplne jemné sito.
-
2
finálna fáza: Cibuľu nakrájanú na malé kocky vložíme do hrnca s bravčovou mastou,a spolu s mletým korením restujeme do zlatohneda,potom vložíme pretlak ktorý je potrebný dobre vyrestovat do vtedy,kým mast ostane opať číra, potom prisipeme ml.papriku ktoru necháme v masti dobre vyluhovať-dat hrniec bokom z tepelného zdroja,prilejeme čast prepasírovaného vývaru a necháme prevrieť.
- 3
Opat dam hrniec bokom a s pomorným mixérom celú zmes dobre rozmixujem,aby polievka ostala bez kúska cibule a zároven sa aj zahustí.dolejem zbytok vývaru,necháme povarit a asi 10 minún pred koncom vložím pripravené kúsky rýb spolu s mliečou a miešame už opatrne aby sa maso nerozpadlo. Podávame ako samostatný chod s chlebom,občas si priložím kyslú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
áno, variant je mnoho, ale základný princíp zostáva vždy rovnaký.
veľmi chutné Haklászlé, úžasne štekliace chuťové kanáliky :-)))))
s veľkou radosťou by som prijala jednu, dve a možno aj viac porcií od teba. :D
zaslúžených 5***** ti patrí :-))))
@radox1 , zbožňujem ryby a Tvoje HALÁSZLE nemá chybu, také som jedla naposledy a to je dobre dávno v Šamoríne u priateľov, odvtedy, len samý paškvil, čo ani neletel pri takom, ako prezentuješ v recepte :-)
hodné uloženia, a to foto, kole oko:-)
Uz sa tesim na tr. Vianoce, pretoze budu stravene doma a na stole vsetky moje oblubene jedla, ktore mi casto chybaju a tu sa chodim ukajat.
Urobit dobre Halászlé je ozaj umenie ako nakoniec vsetky jedla na ktore sme zvyknuti od malicka.
mám aj celého kapra, nie len hlavy:-)
Gratulujem.
Až teraz som pochopila tvoju nespokojnosť, dobre, dobre, si lepší;)
Pekný večer ti prajem!
nie nespokojnost,islo o dobru radu,tym vyvarom dostane polievka uplne iny level.
Tu prepasirovanu zmes vyhodis, alebo tiez pomixujes?
Alebo pomixujes len ten cibulovy zaklad?