Domáci jogurt
Urobiť dobrý domáci jogurt nie je vôbec ťažké a výsledok vás určite prekvapí.
Insalata Caprese
Mozzarellu a paradajky nakrájame na päť plátkov. Na tanier ich ukladáme striedavo - plátok mozzarelly, ...
Posúch
Posuch je u nas doma velmi oblubeny - ci uz samotny, namiesto chleba/peciva s akoukolvek prilohou...
Ruské pirohy
Cesto si vymiesime a nechame 1 hodinu kysnut. Na cibulke podusime huby, pridame slaninku alebo klobasku. Ale...
Kokosové venčeky
Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla, to pridame az ked sa nam všetko spojí....
Quiche - francúzsky koláč
Je dobrý teplý, aj na studeno. Najčastejšie ho robím na obed v sobotu, ku...
Zvolenská zapekanka
Tento recept konečne získala moja kolegyňa Katka2. Ja som ho robila predvčerom. Bol tu síce...
Syrové a vajíčkové muffinky
U mňa jedia hlavne oči. Toto je jeden z mojich receptov na bielkovinový obed.
Študentské zemiačiky
Na vysokoškolskom internáte toto jedlo patrilo medzi klasiku. Keď si nič nemal, pochodil si po...
Jaternicová kaša zo šošovice
Toto jedlo si môžu pripraviť ľudia, ktorí nemôžu, alebo nechcú jesť pravú jaternicovú kašu, ...
Šalát s pohánkovými vločkami
Tento šalát je zdravý, chutný a sýty. Hodí sa na sacharidové raňajky.
Praženica s banánmi
Vajcia vyšľaháme s polovicou mlieka, korením karí, tymianom a 2 strúčikmi prelisovaného cesnaku. Šunku...
Omeleta s čerstvým špenátom
V miske vymiešame žĺtky so soľou a horúcou vodou. Pridáme umytý a nadrobno posekaný špenát...
Praženica s ryžou a hráškom
Hrášok podusíme na vode asi 5 minút. Cibuľku nakrájame nadrobno, šunku na rezance. Na...
Zemiaková štrúdľa s vajíčkom a sezamom
Ošúpané uvarené zemiaky popučíme, pridáme dozlata orestovanú cibuľku a necháme vychladnúť. Natvrdo uvarené vajíčka olúpeme...
Našľahaná omeleta so špenátom
Oddelíme bielka od žĺtkov. V mise vyšľaháme smotanu so žĺtkami a nastrúhaným syrom. Jemne osolíme...
Langoše (kysnuté v chladničke)
Tento recept mám už asi 25 r. zo Slovenky a iné ani nerobím. Viem, ...
Králičia šunka
Žiadne umeliny, žiadne emulgáty, čisté šťavnaté mäsko z vlastného chovu, mňam :-)
Katalánske toasty
Drsnejšiu stranu celozrnného alebo pšeničného rožteka potrieme cesnakom a „strúhame“ na ňom rajčinu dovtedy, kým sa...
Treska v majonéze Kimlo
Milujem tresku v majonéze. Ale tú pravú, čo sa predávala ešte za totality, máloktorá...
Huspenina - vlastný dlhodobý recept
je čas huspeniny, tak sme včera varili a je super, preto vám ponúkam tento zdedený...
Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...
Lahodné kapustníky
Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť. Medzitým v hrnci zohrejeme olej,...
Obrátené sedliacke zemiaky - rýchle
Inšpirovala ma zemiakovo-syrová placka, kde som si spomenula na veľmi obľúbené a rýchle jedlo môjho manžela...
Zemiakovo- syrová placka
Veľmi rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu, ale aj chutná večera.
Dunajská fazuľa s paradajkami
Fazuľu namočenú deň vopred uvaríme domäkka. Vodu zlejeme. V kastróle na masti osmažíme najemno nakrájanú...